Tornada a classe amb més de 1.300 proves i 54 positius

La ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, ha indicat que, de moment, hi ha una cinquantena de professors que no s’han pogut incorporar i que per ara no hi ha manca de personal als centres

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, a la cloenda de la Universitat d'Estiu i Tardor.
La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, a la cloenda de la Universitat d'Estiu i Tardor. SFGA

La tornada a les escoles preocupava especialment al Govern, així ho va assegurar aquest dilluns el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Tot i això, la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, ha assegurat que “sempre que puguem tenir els centres oberts, la valoració serà positiva”. A més, ha destacat els cribratges massius que s’estan portant a terme, que va fer que, en el primer dia lectiu, es fessin més de 1.300 proves, amb un resultat de 54 positius. Així mateix, pel que fa al professorat, hi ha una cinquantena de docents que no s’han pogut reincorporar a la feina.

Vilarrubla ha volgut tranquil·litzar els neguits que s’han generat per la tornada a les aules. De moment, aquest dilluns es van fer 1.396 cribratges a tots els centres del país, i es van extreure 54 positius. “És un 3,5% del total, no és gens menyspreable, però també hem de veure la part positiva”, ha indicat Vilarrubla. En aquest sentit, ha indicat que es tenen “uns protocols molt marcats”, i que els positius que s’han detectat les darreres hores han permès “que aquestes persones es confinin i que puguin saber si hi ha altres positius als seus entorns”.

“És importantíssim que els alumnes puguin anar a les escoles, sabem el preu que hem de pagar si es quedessin a casa, a nivell no només d’aprenentatge, sinó de salut emocional”

Aquest dimarts el nombre d’aules confinades era de deu. Una d’elles, que es troba aïllada totalment, es correspon amb una classe de maternal de l’escola francesa d’Encamp. Tal com ha indicat Vilarrubla, en aquest curs es confina l’aula amb un únic positiu. La resta, que té algun integrant confinat, es correspon amb els centres de Sant Ermengol, l’Andorrana de Canillo, l’escola de primària francesa de la Massana, el Lycée i l’andorrana de Segona Ensenyança d’Andorra la Vella. La ministra ha volgut destacar que és “importantíssim que els alumnes puguin anar a les escoles, sabem el preu que hem de pagar si es quedessin a casa, a nivell no només d’aprenentatge, sinó de salut emocional”.

Per aquest motiu, Vilarrubla ha assegurat que pensa que “totes les mesures i la prevenció que puguem fer és una bona aposta, hem de continuar sent molt rigorosos i molt estrictes”. En cas que la situació es compliqués, la ministra ha explicat que des de l’inici es tenen definits diversos escenaris, però que de moment “ens hem pogut mantenir sempre en aquest escenari de la presència i, molt puntualment, hem passat a la virtualitat”. De moment, i si no canvien les recomanacions del ministeri de Salut, “jo tinc l’esperança, el convenciment i l’optimisme que podrem mantenir aquest escenari”.

Pel que fa al professorat, la ministra ha declarat que hi ha una cinquantena de docents no han pogut reincorporar-se a l’activitat lectiva, i s’han fet substitucions de la borsa. Tot i això, assegura que “generalment no tenim cap dificultat, pot haver-hi alguna especialitat en concret, però encara tenim gent per poder cobrir la majoria d’escoles”. Ha admès, això sí , que pot haver algun centre que tingui un percentatge baix de mestres, “per sort el temps de quedar-se aïllats és menor i això ens ajudarà a cobrir més fàcilment les baixes”.

 

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending