El setè premi Calvó-Armengol reconeix la tasca d’una docent de Harvard

La professora Stefanie Stantcheva ha estat elegida per rebre el guardó, impulsat conjuntament pel Govern i la Barcelona School of Economics en memòria de l’andorra Antoni Calvó, mort el 2007

La profesora Stefanie Stantcheva.
La profesora Stefanie Stantcheva.

Stefanie Stantcheva, professora d’Economia a la Universitat Harvard i fundadora de la Social and Economics Lab, és la guanyadora de la setena edició del Premi Internacional Calvó-Armengol. El guardó és atorgat conjuntament pel Govern  i la Barcelona School of Economics (BSE) cada dos anys a un economista o científic de les ciències socials de menys de 40 anys per les seves contribucions a la comprensió de l’estructura de la societat i les seves implicacions amb l’economia.

Stantcheva recollirà el premi, dotat amb 30.000 euros, en una cerimònia del lliurament que tindrà lloc a Andorra l’any vinent i posteriorment participarà en un seminari acadèmic a Barcelona. Aquesta setena edició també té el suport del Programa de Excelencia en Investigación Severo Ochoa.

El treball de la jove economista se situa principalment en l’estudi de les polítiques públiques en l’economia, l’economia del treball, macroeconomia i organització industrial. La seva recerca es basa en dues grans àrees: els efectes dinàmics de la política de taxes a llarg termini i l’economia social, que permet interpretar la manera en què les persones veuen les polítiques econòmiques basant-se en fenòmens socials concrets.

El jurat del premi Calvó-Armengol d’aquesta edició l’han format els professors Salvador Barberà (UAB i BSE), Antonio Cabrales (UC3M) i Melissa Hell (Harvard). El guardó va néixer com a homenatge a l’economista andorrà Antoni Calvó Armengol, mort l’any 2007 a l’edat de 37 anys. Va ser professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la BSE i va deixar contribucions acadèmiques molt destacades en l’àmbit de l’economia social.

El guanyador de l’edició anterior, Benjamin Golub, recollirà el seu premi el 8 de novembre. El jove professor d’economia, també de la Universitat Harvard, havia de rebre el reconeixement l’any passat, però l’acte es va haver d’ajornar per culpa de la pandèmia. Golub centra el seu treball a explorar com les distribucions del poder i les connexions socials fan que una societat pugui arribar a una opinió consensuada sobre un tema determinat, com ara el canvi climàtic, el valor de les vacunes o la política exterior.

Etiquetes

Comentaris

Trending