Salut impulsa cursos per prevenir el consum de drogues entre els adolescents

Els tallers es faran entre els alumnes del darrer any de secundària i de primer de batxillerat o equivalent de tots els sistemes educatius

Els tallers volen preveure el consum de drogues entre els adolescents.
Els tallers volen preveure el consum de drogues entre els adolescents.

El Govern impulsarà tallers a les escoles per prevenir el consum de drogues entre els alumnes dels tres sistemes educatius. Es tracta d’un programa inclòs en el Pla nacional contra les drogodependències que persegueix “oferir informació” i “sensibilitzar sobre els efectes i les conseqüències” del consum de substàncies estupefaents. Hi haurà un curs específic pels estudiants de segon de segona ensenyança i un altre pels de primer de batxillerat o equivalent.

Per ara, el consell de ministres, a proposta del titular de Salut, Joan Martínez Benazet, ha licitat el concurs que ha de servir per contractar l’empresa que es faci responsable dels tallers, emmarcats, en el Pla nacional contra les drogodependències, que ja exigeix la promoció de diferents programes de prevenció amb l’objectiu d’oferir informació i sensibilitzar sobre els efectes i les conseqüències del consum de drogues, la reducció de riscos i les actituds capaces de reforçar els factors de protecció i els hàbits saludables.

Els tallers tenen com a objectiu millorar la informació en relació amb l’alcohol i altres drogues i augmentar la percepció del risc associat al consum. També recerquen promoure la reflexió crítica sobre l’ús d’aquestes substàncies i donar eines per superar la pressió de grup que, a vegades, pot impulsar a provar-les. Tot plegat amb l’objectiu final de reduir-ne la utilització.

El concurs ha de servir per tirar endavant dos tipus de tallers adreçats als adolescents. Per una banda, un curs de prevenció del consum de drogues i dels riscos associats al consum adreçat als alumnes de segon curs de segon cicle de segona ensenyança del sistema andorrà i dels nivells equivalents dels altres models. S’ha d’orientar a sensibilitzar i informar sobre els aspectes relacionats amb determinades conductes de risc com són el consum o la conducció de vehicles sota els efectes de les drogues, així com incidir en el treball d’habilitats personals i socials adreçades a saber identificar la pressió de grup i social i al procés de la presa de decisions.

Per l’altre, es farà un taller de prevenció del consum d’alcohol i altres drogues pels alumnes de primer de batxillerat i formació professional del sistema educatiu andorrà i els de nivell equivalent.

Etiquetes

Comentaris

Trending