Rosa Maria Mandicó, nova defensora dels drets i deures de l’UdA

Ha estat elegida per un període de quatre anys durant els quals haurà d’atendre les queixes de la comunitat educativa i fer de mediadora per resoldre-les

Rosa Maria Mandicó, durant una classe.
Rosa Maria Mandicó, durant una classe. UDA

La Universitat d’Andorra (UdA) ha escollit Rosa Maria Mandicó com a nova defensora dels drets i deures de l’entitat. Ocuparà el càrrec durant els pròxims quatre anys. Tindrà entre les seves principals funcions rebre i atendre les queixes de la comunitat del centre i fer de mediadora per intentar resoldre-les.

Mandicó va ser, fins a la seva jubilació l’any 2016, directora de l’Escola d’Infermeria de l’UdA. Infermera de professió, al llarg de la seva trajectòria ha ocupat diversos càrrecs públics, des de consellera general a ministra d’Educació, Joventut i Esports i també consellera del comú de Canillo. Substitueix Francesc Badia, que havia ocupat el càrrec els darrers quatre anys.

La figura és l’òrgan encarregat de vetllar per a l’exercici efectiu dels drets i deures dels membres de la comunitat universitària, tant estudiants com personal docent o administratiu. Té la funció de rebre queixes, observacions i propostes sobre el funcionament del centre i d’actuar com a mediador o àrbitre en conflictes entre persones o grups de la comunitat universitària, entre d’altres. Des de la mateixa UdA es posa en relleu que “les seves actuacions estan sempre dirigides a la millora de la qualitat universitària en tots els seus àmbits”.

Aquesta figura és escollida i nomenada per un comitè de cinc membres compost pels dos membres representants dels estudiants al Consell Universitari, per un dels dos membres representants del professorat al Consell Universitari escollit entre ells, per un membre del personal administratiu i tècnic de la Universitat d’Andorra escollit entre aquest col·lectiu i per un representant dels òrgans de govern de l’UdA nomenat per la Junta Acadèmica.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending