El projecte Tàndem tanca la setena edició amb rècord de participació

Hi ha pres part 93 alumnes i 18 docents del centre d’Aixovall, cinc empreses i per primera vegada s’han incorporat estudiants i professors de les branques sociocomunitària i sanitària

Els guanyadors del projecte Tandem
Els guanyadors del projecte Tandem

La setena edició del projecte Tàndem ha finalitzat aquest dimarts a l’auditori del centre de Formació Professional d’Aixoval. Aquest any ha tingut rècord de participació, amb 93 alumnes, 18 docents i cinc empreses. A més, per primera vegada s’han incorporat estudiants i professors de les branques sociocomunitària i sanitària. El programa té per objectiu implicar la comunitat educativa de Formació Professional d’Andorra amb projectes innovadors que es desenvolupin a les empreses i potenciar el talent dels alumnes.

Els equips finalistes han disposat de 10 minuts per presentar les seves solucions innovadores als reptes plantejats per Caldea (com atraure parelles al nou Resort hotel i SPA), Ràdio i Televisió d’Andorra (com aconseguir tenir més espectadors de la franja d’edat jove), Tècniques d’Avantguarda (com resoldre i gestionar la necessitat que té una persona d’un servei professional qualsevol a domicili), Centre mèdic Valira (com donar eines i recursos per prevenir patologies visuals als menors de 6 anys) i HomeBox (com coordinar ciutadans del país i els seus clients per efectuar una mudança fent un bescanvi de competències professionals). Finalment l’equip guanyador de la setena edició ha estat Ducks&Rabbits, amb la seva proposta per fer front al repte plantejat per al Centre mèdic Valira.

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha destacat que aquest projecte, després de 7 anys, “s’ha consolidat com a exitós”. Per a Vilarrubla, Tàndem respon al plantejament competencial del ministeri: “cada cop els empresaris busquen que els treballadors, a banda dels coneixements necessaris, tinguin iniciativa, siguin innovadors, sàpiguen trobar solucions i puguin treballar en equip”.

Per la seva banda, el ministre de Presidència, Economia i Empresa i president d’Andorra Business, Jordi Gallardo, ha assenyalat que “aquest projecte ens ha permès involucrar empreses del país en un procés d’innovació oberta, sens dubte una nova manera de fer que permet les empreses incorporar metodologies que els ajudi a trobar solucions creatives i innovadores a les seves principals problemàtiques”.

Etiquetes

Comentaris

Trending