El projecte Tàndem passa de 3 a 6 mesos i es tindrà en compte per a l’avaluació final

Educació reitera que en el marc de la revisió contínua dels programes d’FP, si s’assoleix un contingut assimilable a Espanya es continuarà amb el procés d’homologació per aquelles formacions que encara no la tenen

Bardina i Saura durant la presentació de la nova edició del projecte Tàndem.
Bardina i Saura durant la presentació de la nova edició del projecte Tàndem. M. P.

El projecte Tàndem d’Andorra Business arriba aquest any a la novena edició i ho fa amb algunes novetats que segons el secretari d’Estat d’Educació, Josep Anton Bardina, confirmen l’aposta “ferma” del ministeri per la proposta. D’entrada s’allarga la seva durada, passant de 3 a 6 mesos dins del curs escolar, i a més el projecte passa a formar part del currículum del Batxillerat professional, de manera que la nota obtinguda es tindrà en compte en l’avaluació final. “Tot això dona consistència al projecte, tot i que ja està plenament consolidat”, ha remarcat Bardina.

El secretari d’Estat d’Educació ha estat l’encarregat, juntament amb el secretari d’Estat d’Empresa, Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Saura, de presentar la novena edició del projecte Tàndem, que posa en relació empresa i escola. Per tal de donar una nova embranzida a la proposta, s’ha decidit incloure la competència emprenedora dins dels programes de Formació Professional com a competència transversal.

En aquest ocasió tres empreses (Globalrisc, Montpackers i Sira) plantejaran tres reptes reals 68 alumnes participants, dividits en 11 equips, que hauran de ser capaços de plantejar una solució final per donar resposta a les necessitats de les empreses. “Al final els alumnes es converteixen en assessors externs de les empreses”, ha detallat Bardina, assegurant que és una proposta “motivadora” per als alumnes.

Saura ha destacat que en cada edició “veiem una excel·lent implicació dels alumnes i de les empreses i les idees disruptives que proposen donen solucions. A vegades el pensament esbojarrat pot aportar solucions que una empresa mai tindria en compte”.

Bardina també ha destacat el fet es tracta d’un projecte “molt bo” perquè posa “en coordinació i amb coherència l’empresa i el centre educatiu”. “Sempre diem que l’FP ha d’estar adaptada als reptes que ens demana la societat i per tant, Tàndem és un projecte que posiciona l’alumne en un context real d’empresa i qui sap si pot despertar alguna motivació interna per acabar treballant en aquell àmbit concret”.

HOMOLOGACIONS

D’altra banda i preguntat sobre les homologacions de les formacions d’FP, ha remarcat la situació no ha canviat des que Espanya en va reconèixer quatre (cures d’infermeria, tècnic de suport de sistemes informàtics i xarxes, tècnic de suport a la gestió administrativa i tècnic sociocomunitari), i en va deixar tres de pendents (tècnic de suport de desenvolupament d’aplicacions i les dues d’administracions).

Bardina ha reiterat que en algun cas, si no hi ha la formació concreta i els continguts són molt dispars no es podran homologar, però que tot i així, la voluntat del ministeri és fer revisions dels programes de manera continuada per assolir “l’eficiència i qualitat” educatives, de manera que si arriba el moment que els continguts d’alguna de les formacions pendents és “assimilable, continuaríem amb el procés d’homologació”.

Etiquetes

Comentaris

Trending