El programa ‘Jove voluntariat lector’ inaugura un canal de YouTube

Compta amb la col·laboració de gairebé un centenar d’alumnes dels principals sistemes educatius del Principat, liderats per l’Escola Àgora International i l’andorrana de Batxillerat

Un dels enregistraments pel canal de YouTube del programa 'Jove voluntariat lector'.
Un dels enregistraments pel canal de YouTube del programa 'Jove voluntariat lector'. Bomosa

Des d'aquest dilluns el programa ‘Jove voluntariat lector’, patrocinat per Bomosa Fundació i inscrit al Govern, s’adapta a la situació actual de seguretat provocada per la Covid-19 i inaugura un canal de YouTube per fer les lectures als padrins i a les persones en risc d’exclusió social del Principat. En concret, els estudiants que hi participen, realitzen la tasca de manera voluntària, en centres de la tercera edat –com Clara Rabassa i El Cedre–, la Biblioteca Pública del Govern i institucions de joves en risc d’exclusió social.

 

 

La novena edició del programa ‘Jove voluntariat lector’ compta amb gairebé un centenar d’alumnes dels principals sistemes educatius del Principat, liderats per l’Escola Àgora International Andorra i l’Escola Andorrana de Batxillerat, amb l’objectiu d’acompanyar, divertir i emocionar, a través de la literatura.

Com ha explicat Sali Carballo, professora de Llengua i Literatura de Batxillerat a l’Àgora  International Andorra i una de les responsables d’aquest programa, “les sessions de lectures es feien els divendres a la tarda i, després, anàvem a berenar amb els joves, però tenint en consideració la situació actual, ja no es podran dur a terme de forma presencial i és per aquest motiu, que hem creat un canal de YouTube on es penjaran els vídeos amb les lectures, perquè arribin als diferents centres i institucions que, per altra banda, tindran l’avantatge que podran visualitzar-los en l’horari que desitgin”.

“Aquest projecte va sorgir a les aules, en un debat entre els alumnes, sobre què és la solidaritat, perquè en moltes ocasions s’identifica només amb el fet de donar diners o menjar”, ha comentat Sali Carballo, qui ha afegit que “es va arribar a la conclusió que també és donar temps, regalar paraules, oferir companyia i compartir lectures”. Amb aquests propòsits, fa nou anys va arrencar el ‘Jove voluntariat lector’ amb dos professors d’humanitats i un petit grup d’estudiants de l’Àgora International Andorra i del María Moliner.

El lema del programa és  'Llegir és escoltar i escoltar és acompanyar'

Sota el lema 'Llegir és escoltar i escoltar és acompanyar', l’experiència d’aquest programa va ser millor del que inicialment es plantejava –tant per part dels voluntaris com la gent gran i els joves– i es van crear uns lligams inter-generacionals que ara no es volen perdre, complint amb el seu propòsit: que tothom hi surti beneficiat. Així, la iniciativa va anar creixent i s’hi van sumar altres sistemes educatius com l’Escola Andorrana de Batxillerat i el Lycée. Aquest curs, per primera vegada, el Col·legi Sant Ermengol també ha volgut col·laborar en aquest projecte. 

Etiquetes

Comentaris

Trending