Primer concurs per fer els patis de les escoles més verds i saludables

Hi podran participar els centres escolars dels tres sistemes educatius i el jurat valorarà aspectes com l’ús de materials, mobiliari i elements pedagògics respectuosos amb l’entorn, la creació d’espais que fomenten l’activitat física, però també el benestar i la socialització de les persones

Comentaris

Un alumne al pati de l'Escola andorrana de Sant Julià de Lòria.
Un alumne al pati de l'Escola andorrana de Sant Julià de Lòria.

Els Ministeris d’Educació i Ensenyament Superior i el d’Agricultura i Medi Ambient organitzen el primer Concurs de Disseny d’un pati Verd i Saludable i que forma part de l’Estratègia Andorrana d’Educació Ambiental. La iniciativa està oberta als tres sistemes educatius per tal que els patis es converteixin en un entorn de creixement dels infants més beneficiós.

Aquesta és una de les primeres accions previstes de l’Estratègia Andorrana d’Educació que té com a finalitat que la ciutadania prengui consciència del potencial que té per generar canvis, enfortint els àmbits i instruments de treball entorn de l’educació ambiental per a la sostenibilitat. Els dos ministeris que impulsen la primera edició del concurs han convidat als centres escolars dels tres sistemes educatius amb l’objectiu és fomentar la transformació dels patis escolars en espais educatius naturals que contribueixin al creixement dels infants i dels joves en un entorn més saludable.

Les propostes hauran de contenir una memòria escrita i es valoraran en funció de la presència d’elements naturals i autòctons, l’ús de materials, mobiliari i elements pedagògics respectuosos amb l’entorn, la creació d’espais que fomenten l’activitat física però també el benestar i la socialització de les persones.

El jurat designarà un guanyador per cada sistema educatiu i les propostes es podran començar a desenvolupar a partir de l’inici del curs 2023-2023. El Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior es farà càrrec dels treballs de millora fins a un màxim de 10.000 euros per a cada projecte. La data límit per presentar les candidatures finalitza el 30 de juny y els guanyadors es coneixeran el 4 de setembre.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending