Pleguen dos directors del ministeri d’Educació

Meritxell Gallo i Marc Jover, que serà substituït per Josep Areny, deixen el càrrec per suposat desgast

Meritxell Gallo i Marc Jover.
Meritxell Gallo i Marc Jover. ARXIU

Dos dels homes forts del ministeri d’Educació que comanda Ester Vilarrubla han plegat de manera irrevocable dels seus càrrecs. Es tracta de la directora d'Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts d'Estudi, Meritxell Gallo, i del màxim responsable de Sistemes Educatius i Serveis Escolars, Marc Jover. Tots dos haurien renunciat al seu lloc per un suposat desgast, després de nou anys i set anys, respectivament, en el càrrec, segons que ha remarcat el titular de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover.

Jover ha explicat que els dos directors ja havien acordat amb Vilarrubla, quan aquesta va arribar al capdavant del ministeri, que el seu compromís amb ella s’allargaria un any però no més, ja que volien redirigir la seva trajectòria professional dins del mateix món de l’educació. Jover, el portaveu, ha vingut a dir, doncs, que tot estava emmarcat en una transició dins de la normalitat i ja predefinida.

La responsable d'Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts d'Estudi feia nou anys que ostentava el càrrec i l'encarregat de Sistemes Educatius i Serveis Escolars en feia set

De fet, el ministre ha anunciat fins i tot que Vilarrubla ja té substitut per a Marc Jover, es tractaria de Josep Areny, un home de la casa, del ministeri, amb llarga experiència en el sector i en la gestió que, fins i tot, ha tingut un pas en el món diplomàtic essent ambaixador davant el Consell d’Europa, a Estrasburg. En canvi, en el cas de la plaça que fins ara ocupava Gallo, Jover, Eric, ha donat a entendre que no hi haurà formalment una persona nova que la rellevi.

En aquest sentit, i en el marc de la racionalització de la despesa i sostenibilitat de l’administració que es pretén pregonar ara més que mai davant la crisi derivada del coronavirus, es pretén fer una reorganització interna i, per tant, és més que possible que les àrees de responsabilitat que fins ara requeien en Gallo passin a dependre d’altres persones que ja tenen dots de comandament dins del ministeri.

Ajuts a l’estudi per al proper curs escolar 

D'altra banda, i a proposta de la ministra Vilarrubla, el Govern ha aprovat aquest dimecres l’obertura de la convocatòria dels ajuts a l’estudi per al curs escolar 2020-2021. Així, la convocatòria, que s'obre el proper 10 de juny, inclou els nivells de maternal, primera i segona ensenyança, batxillerat i la formació professional que no sigui d’ensenyament superior. Per poder optar a un ajut per estudiar a Andorra, els ingressos per membre equivalent han de ser inferiors a 14.763 euros. Pel cas d’alumnes que estudiïn fora d’Andorra, la xifra era la mateixa fins enguany, en què s’ha decidit augmentar-la fins a 16.503 euros. Aquest increment es deu a que des del ministeri s’havia detectat un cada cop major nombre de famílies que no optaven a l’ajut per una diferència mínima.

Comentaris (1)

Trending