Pares de nens a escoles bressol demanen un protocol més àgil per poder tornar en cas de febre

Lamenten que, durant la pitjor etapa de la pandèmia, es va establir un sistema pel qual no es pot anar de nou a la llar d’infants si no es visita abans per un pediatre per descartar que sigui Covid i entenen que ara s’ha de flexibilitzar

Un pare arriba amb el seu nen a la llar d'infants.
Un pare arriba amb el seu nen a la llar d'infants. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

Els estadis més virulents de la pandèmia ja s’han superat. La Covid-19, però, encara és un mal de cap. Pels metges, sí; però també pels pares que tenen nens a les guarderies del país. A aquests centres encara s’apliquen mesures estrictes per evitar contagis, sobretot quan als infants se’ls detecta febre. Per això, els progenitors entenen que caldria una certa flexibilització.

Són diversos els afectats que s’han posat en contacte amb Altaveu. Recorden que ja era habitual, abans de la crisi sanitària, que s’enviessin els nens cap a casa si els pujava la temperatura. Res fora del normal. Simple precaució. En canvi, abans podien tornar a l’escola bressol un cop els baixava. Ara, en canvi, tot és més complicat.

“No el pots tornar fins que vas al pediatre i et confirma que no té Covid”, explica una de les mares. I recorda que a aquestes edats la febre és força habitual. En el seu cas, el seu fill en sol tenir sempre que li creix una dent nova. Per tant, ja li ha tocat en diverses ocasions fer un procés “feixuc” i que no és senzill segons quina sigui l’ocupació laboral.

Altres pares s’han trobat amb la mateixa situació. Tots entenen que aquest protocol fos necessari en el seu dia, quan el coronavirus tenia uns índexs d’incidència elevats. Era una fórmula per protegir la resta d’usuaris de les guarderies i, sobretot, intentar evitar un contagi massiu. Cal recordar que en aquests centres els nens no feien servir mascareta.

Ara, però, posen en relleu que la situació epidemiològica és ben diferent. El nombre de contagis és baix. I, per tant, el risc també. Per això, consideren oportú que el protocol s’hauria de flexibilitzar i, per tant, permetre un retorn del nen més ràpid, un cop hagi desaparegut la febre.

També avisen que la situació, en certs casos, genera un estrès ja no només als pares. Els pediatres del país, expliquen, també s’han trobat en moments de certa saturació de les seves consultes per acabar fent una comprovació que confirma el que era previsible: que la febre no té el seu origen en una infecció de la Covid-19.

Comentaris (6)

Trending