Olivier Salvan s'acomiada d'Argelès per dirigir el Lycée Comte de Foix

El nou director també ha estat al front del centre educatiu de batxillerat Pierre de Coubertin de Font Romeu

Comentaris

Olivier Salvan fa un discurs durant l'acte de comiat d'Argelès.
Olivier Salvan fa un discurs durant l'acte de comiat d'Argelès. Altaveu

Oliver Salvan s'ha acomiadat de la direcció del Lycée Bourquin (Argelès-sur-Mer) per assumir el càrrec de director del Lycée Comte de Foix d'Andorra la Vella. Salvan també havia estat director del Lycée Pierre de Coubertin de Font-Romeu. Salvan substituirà Daniel Raynal que marxa aquesta mateixa setmana al seu nou destí.

El nou director s'ajusta perfectament al perfil que buscava el ministeri d'Educació Nacional de França. Algú amb coneixements d'Andorra i del català. Salvan havia estat durant set anys el màxim responsable del Lycée Pierre de Coubertin de Font-Romeu, lloc d'examen pels alumnes andorrans que passaven el Bac.

La seva arribada a Font-Romeu l'any 2010, va suposar tot un repte perquè calia impulsar un centre d'excel·lència esportiva amb el Creps (Centres de ressources, d'expertise et de performance sportives), el lycée i la formació Staps-universitat de Perpinyà. En un any i mig es va tancar el projecte. A Font-Romeu hi ha un centre d'entrenament en altitud i hi van els alumnes que opten per la fórmula esports-estudis. Durant la seva direcció es van poder renovar unes instal·lacions que havia estat construïdes fa més de 50 anys. Fins i tot, el Lycée va estar a punt de tancar l'any 2004 per manca de seguretat.

Salvan va marxar l'any 2017 al Lycée Christian Bourquin, una escola de restauració, turisme i gastronomia, una aspecte important si es tè en compte que el Lycée Comte de Foix ja ofereix estudis hotelers i de restauració i que es vol potenciar la secció professional. El nou director haurà d'afrontar la reforma del Bac, el trasllat de part de les classes als antics locals de l'escola espanyola de Ciutat de Valls i la gestió d'una escola amb 1.300 alumnes i 140 professors amb les mesures de distanciament després de la pandèmia del coronavirus.

Etiquetes

Comentaris

Trending