Les mesures de distanciament deixen en l'aire la Diada Universitària

No es va poder fer en les dates previstes i s'avalua la possibilitat de fer-la el mes de setembre

Eric Jover ha posat com a exemple d'inversió l'ampliació de la Universitat d'Andorra.
Eric Jover ha posat com a exemple d'inversió l'ampliació de la Universitat d'Andorra. Altaveu

Les mesures higièniques i de distanciament imposades després de la pandèmia del coronavirus deixen en l'aire la celebració de la Diada Universitària. Organitzada per la Universitat d’Andorra (UdA) amb el suport del Comú de Sant Julià de Lòria, és una jornada de portes obertes destinada a oferir informació als alumnes preuniversitaris sobre els aspectes diferenciadors de la universitat pública andorrana i sobre la seva oferta acadèmica i de serveis.

Habitualment té lloc a finals d'abril o principis de maig i s'adreça als alumnes de primer de batxillerat. Aquest any no s'ha pogut dur a terme en les dates de sempre i no es descarta efectuar-la el mes de setembre però dirigida als alumnes de segon de batxillerat.

La jornada comença amb una presentació i un espectacle de monòlegs científics, després del qual es realitza un dinar de germanor a la plaça de la Germandat. Els alumnes també tenen a la seva disposició diversos punts d’informació dels diferents estudis que ofereix la Universitat, tot visitant les instal·lacions del campus, i participen als tallers que hi ha programats: màgia matemàtica, drons i robòtica.

La Diada arriba enguany a la setzena edició i reuneix entre 300 i 400 alumnes dels tres sistemes educatius. Aquest any, però, la pandèmia i les posteriors mesures fan difícil la seva celebració. Les formacions reglades presencials que s’hi poden cursar són els bàtxelors en Ciències de l’educació, Informàtica, Infermeria i Administració d’empreses. Totes quatre són formacions de primer cicle universitari d’una durada de tres anys. A més, l’UdA també ofereix una formació professional de grau superior en Administració i finances d’una durada de dos anys.

Etiquetes

Comentaris

Trending