Més mesures de seguretat i simulacres antiterroristes a les escoles franceses d'Andorra

L'assassinat d'un professor a França ha activat el pla Vigipirate al seu nivell màxim amb un protocol d'accions a seguir

Façana del Lycée Comte de Foix.
Façana del Lycée Comte de Foix. Altaveu

L'assassinat de Samuel Paty en un acte de terrorisme islamista per haver mostrat als alumnes, en una classe sobre la llibertat d'expressió una caricatura de la revista 'Charlie Hebdo' que representava el profeta Mahoma ha augmentat el nivell del pla Vigipirate al seu grau màxim. El ministeri d'Educació Nacional ha enviat a totes les escoles, incloses les d'Andorra, un manual amb les accions a seguir.

S'indica que s'ha de controlar, de manera visual, les motxilles, verificar la identitat de les persones alienes al centre educatiu i evitar les concentracions d'alumnes a l'entrada i a la sortida. Les activitats fora de l'escola han de ser objecte d'una vigilància especial, així com els actes que es facin al centre com festes, o festivals de final de curs.

Les escoles hauran de fer tres simulacres antiterrorisme durant el curs. Es demana als docents i als alumnes que alertin sobre qualsevol objecte sospitós. S'autoritzen els viatges escolars sempre i quan ho permeti la pandèmia de la Covid. Les escoles han de demanar autorització a l'autoritat acadèmica, que en el cas d'Andorra és el delegat d'ensenyament, Denis Dekerle. En altres ocasions i en aplicació del pla Vigipirate, s'havia prohibit aparcar al costat del Lycée Comte de Foix. Aquesta vegada no ha calgut aplicar la mesura perquè amb l'ampliació de les voreres s'han suprimit les places d'aparcament.

Les mesures van ser aprovades després de l'assassinat de Samuel Paty pel consell de defensa de França presidit per Emmanuel Macron.

Comentaris (3)

Trending