Més dubtes sobre el transport escolar: no és el mateix un infant de cinc anys que un de deu

Familiars d’un nen, que tot just ara, ha entrat a la primària lamenta que es deixés el menor sol a la parada atès que els seus pares, per una retenció viària, no van arribar a temps a recollir-lo

El rètol del transport escolar.
El rètol del transport escolar. ARXIU

Que sembla evident que no és el mateix un infant de cinc anys que un de deu anys és clar. Però el reglament del transport escolar sembla que no ho veu igual. O així ho lamenten familiars d’un menor que aquest dimecres va tenir un, sortosament, petit incident en el retorn a casa després de la jornada lectiva. Com que el menor fa primària, ja ha superat l’etapa maternal, se’l va deixar sol a la parada de bus, suposant que l’infant ja s’espavilaria.

El lloc on s’atura el menor no és a la mateixa parròquia de residència. D’aquí que els seus pares hagin d’acudir a buscar-lo. Res que no passi en moltes altres famílies i que porten fent molt temps. Aquest dimecres, però, unes retencions viàries van fer que els progenitors arribessin amb retard i no hi ha manera. És a dir, el bus escolar ja havia arribat a la parada on baixa el menor quan els seus pares hi van arribar. Com suposadament indica el protocol, en ser l’infant estudiant de primària, va haver de baixar del bus.

I durant una estona suposadament el nen va estar sol per la Massana. Sort encara que algun dels monitors d’activitats diferents a les que fa el menor -un nen de cinc anys- el van reconèixer i en veure’l desorientat se’l van endur sabedors de quin era el lloc on havia d’anar a fer una extraescolar. L’incident no va anar a més, però sí que en l’entorn familiar ha quedat el dubte de saber què hauria passat si aquells monitors de casualitat no s’haguessin topat amb l’infant.

I és que el menor, que ja ha tingut dificultats per anar madurant fins on no ha fet fins ara, està lluny encara de saber-se espavilar. I els pares, certament, encara estaven amb el xip de la maternal, quan si el progenitor o tutor habilitat per recollir l’infant no fa acte de presència, el menor es manté al bus fins que apareix algú acreditat a recollir-lo o se’l deixa en algun lloc degudament habilitat i controlat on passar l’espera que pertoqui.

En qualsevol cas, el cas, valgui la redundància, és que els pares, algunes famílies, entenen que potser cal tornar a revisar el reglament de funcionament del transport escolar. Per fer-hi alguns matisos. Entenen que no és el mateix un estudiant de primària de cinc anys que un estudiant de primària de deu o onze anys. I que el tall entre maternal i primària potser hauria de tenir una certa gradació.

Comentaris (9)

Trending