El Lycée ha de recórrer a uns exàmens de reserva per una filtració a les xarxes socials

Les proves del brevet d'història i geografia i de ciències es van filtrar a les xarxes socials i ha provocat que s'hagin retirat a França i a 121 països més

Comentaris

Part posterior del Lycée Comte de Foix.
Part posterior del Lycée Comte de Foix. ARXIU

Els alumnes de tercer del collège del Lycée Comte de Foix s'han hagut d'examinar aquest divendres del brevet d'història, geografia, educació cívica i moral, i de ciències amb els textos de reserva perquè els principals es va donar a conèixer abans per WhatsApp i altres xarxes socials. Això ha afectat uns 770.000 mil alumnes de França, Andorra i els territoris d'ultramar. El ministeri d'Educació francès ja ha anunciat que posarà una denúncia.

La fuita dels exàmens va ser comprovada per tècnics del ministeri d'Educació de França. A les fotos publicades a les xarxes hi havia algunes pàgines de la prova de ciències però el text sencer d'història. Això ha provocat que s'hagin donat als candidats els textos de reserva. Segons la llei, qualsevol frau relatiu a aquests examens del brevet  constitueix un delicte. Les matèries d'història i ciències tenen una puntuació cadascuna de 50 punts, dels 400 del total. Les proves es divideixen en dos dies, dijous i divendres.

Hi ha 770 863 candidats en la branca general  (- 0.46 % en relació a l'any passat). La branca professional en té 85.309 (+4,77 en relació al 2021). Fora de França s'han presentat 29.714 candidats repartits en 121 països.

Comentaris

Trending