El Lycée modifica el reglament i prohibeix vestits, faldilles i pantalons massa curts al collège

També es va aprovar que els alumnes de 6ème a 3ème entrin al centre sense gorres o barrets tot i que les podran portar al pati de manera excepcional en cas de mal temps

Façana del Lycée Comte de Foix.
Façana del Lycée Comte de Foix. Altaveu

El consell d'administració del Lycée Comte de Foix ha aprovat una modificació del reglament que prohibeix els pantalons, vestits i faldilles molt curts al collège, això és des de la 6ème a la 3ème. Aquest punt va ser el tercer que es va tractar durant la reunió. També es va aprovar que els alumnes del collège entressin al centre sense gorres o barrets tot i que les podran portar al pati de manera excepcional en cas de mal temps. Alguns representants sindicals han criticat que s'hagi debatut aquest tema en la situació que viu el sistema educatiu, amb dificultats per cobrir llocs de feina i amb altres problemes.

La modificació del reglament interior consta de tres apartats: lycée, collège i l'internat. En el primer cas s'ha aprovat que els alumnes de menys de 16 anys del lycée general i tecnològic es podran desplaçar sols per seguir les assignatures optatives i l'educació física a les instal·lacions del gimnàs o de l'Estadi Comunal Joan Samarra.

Els alumnes hauran de disposar d'una autorització escrita i signada pels pares. En relació al collège s'ha aprovat la normativa de vestimenta. Una de les components del consell d'administració va preguntar si la llargada afectava els 'shorts' o també els vestits i les faldilles. La resposta va ser "per les tres", a la qual cosa, el delegat de l'ensenyament francès a Andorra, Denis Derkele va afegir: "une tenue correcte de ville" (una vestimenta correcta de ciutat). 

La tercera i darrera modificació afecta l'internat. Es va decidir que s'acolliria els alumnes tres dies (dilluns, dimarts i dijous) i que ja s'han rebut 37 sol·licituds d'alumnes del Pas de la Casa quan la capacitat és de 33. Les tarifes s'han ajustat ja que es passa de quatre a tres dies. Les tres modificacions del reglament intern van ser aprovades per unanimitat.

Comentaris (11)

Trending