Govern valida una universitat privada especialitzada en comunicació, blockchain i psicologia

El consell de ministres també ha donat el vistiplau a la creació d’un màster en salut que s’impartirà a l’UdA

Seu del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior.
Seu del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior. ARXIU

Andorra tindrà una nova universitat. El Govern ha aprovat la creació i obertura d’un nou centre privat, la Western Europe University. La nova institució educativa preveu fer ensenyament virtual i semipresencial, en aquest cas centrat en l’àmbit de la comunicació, el blockchain i la psicologia. Paral·lelament, també s’ha validat una nova formació, en aquest cas de la Universitat d’Andorra: un màster en salut.

L’oferta educativa privada, doncs, s’amplia al Principat. Ho fa amb la Western Europe University, que ha rebut la validació per part de l’executiu per operar. Segons s’ha explicat després del consell de ministres, el centre comptarà amb formacions de caràcter superior tant pròpies com estatals. S’impartiran en modalitat virtual i semipresencial.

Així, la seva voluntat és oferir bàtxelors, màsters i doctorats. Això sí, centrats en àmbits específics. Concretament, la comunicació, del blockchain i de la psicologia. Es tracta de la cinquena universitat que s’establirà al país.

També en l’àmbit de l’ensenyament superior, Govern ha aprovat la creació del títol de màster en salut de la Universitat d’Andorra. El títol, de segon cicle i de caràcter estatal, proporcionarà, segons s’ha explicat des de l’executiu, “els coneixements necessaris per donar resposta a les necessitats actuals” d’aquest àmbit “pel que fa a la necessitat de millorar la qualitat de vida de les persones que formen part de la societat”.

Així, ha de permetre aconseguir les competències professionals per treballar en diversos àmbits, com ara l’assessorament per a la millora de la salut, la implementació de programes preventius i el disseny i el lideratge de projectes de promoció de la salut. El títol tindrà una càrrega de 120 crèdits europeus, distribuïts en dos cursos. Es podrà impartir de manera presencial o semipresencial.

Comentaris

Trending