Govern va invertir 72 milions d'euros en educació el 2019

La xifra suposa un increment del 0,5% respecte a l'any anterior i representa el 16,3% del pressupost total de l'Executiu sense comptar actius ni passius

Alumnes i professors en el passadís d'una escola.
Alumnes i professors en el passadís d'una escola. Altaveu

La despesa pública en educació, sense tenir en compte les aportacions que fan Espanya i França, se situa en 71,8 milions d’euros l’any 2019, una xifra que suposa un increment del 0,5% respecte a l’any anterior. Aquest import representa el 16,3% del pressupost total del Govern (sense comptar actius ni passius financers) més el de la Universitat d’Andorra, l’Institut d’Estudis Andorrans i l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra, dues dècimes inferior en relació amb l’exercici 2018 i representa el 2,5% del producte interior brut (PIB)

En termes de nivells educatius, el principal augment de la despesa es concentra en l’àmbit de la segona ensenyança, amb una variació anual del +9,0% i la formació professional (+4,8%), mentre que l’ensenyament superior i la primera ensenyança són els dos únics nivells amb una disminució del -1,3% i del -0,5%, respectivament, respecte a l’any anterior.

La despesa pública en educació al Principat d’Andorra inclou la despesa educativa feta per l’Administració central, la Universitat d’Andorra, l’Institut d’Estudis Andorrans i l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament superior d’Andorra, a més de les aportacions que fan Espanya i França per a la despesa educativa dels seus respectius sistemes educatius establerts al Principat d’Andorra.

Pel que respecta a les despeses del Govern es consideren, a més de les beques i els ajuts als estudiants, les despeses dels seus projectes que fan referència a l’educació, definits per la classificació funcional i actualitzats segons les seves despeses i classificats segons els manuals de referència europeus per funcions. Dins dels projectes, es diferencien els que fan referència a despeses relacionades amb nivells educatius i els que són de l’àmbit general de l’educació. Les dades han estat publicades aquest dijous pel departament d'Estadística del Govern.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.