Govern ja admet ara que caldrà adoptar mesures per frenar els contagis a les escoles

Martínez Benazet torna a insistir que la sisena onada del coronavirus a Andorra ha tingut com a epicentre la població infantil però evita avançar quines actuacions s’adoptaran

Alumnes d'una aula de l'Escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma.
Alumnes d'una aula de l'Escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma. ALTAVEU MÈDIA

Avançar les vacances no serà. Però que cal adoptar actuacions per contenir l’elevada incidència de coronavirus a les escoles és un fet. “Estem analitzant mesures amb les xifres precises. Les decisions les prenem dia a dia, no tardarem gaire en comunicar les decisions i els ajustos en el sistema educatiu”, ha assegurat el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, que novament ha atribuït a les infeccions de la població escolar l’expansió de la sisena onada de la pandèmia.

El ministre ha afirmat que no s’avançaran les vacances. En canvi, no ha descartat que alguns nivell educatius puguin passar a la virtualitat. A les classes telemàtiques. S’han d’adoptar “mesures que es puguin mantenir” en el temps, i avançar les vacances no seria el cas. En tot cas, s’està avaluant el nivell de contagis que hi ha hagut entre els infants. “El gros important i on està la incidència més elevada és a la població escolar, entre els 4 i els 11 anys, franja d’edat no està protegida” perquè ara per ara no es poden vacunar.

Una vegada s’hagi calculat quants infants han passat la malaltia i quina probabilitat hi ha que s’estenguin encara més els casos, s’actuarà en conseqüència. La decisió, però, es podria adoptar avui mateix. Aquest matí hi havia 196 classes amb alguna alteració. 137 tenien alumnes aïllats. De fet, 51 aules estaven confinades del tot. I en 86 més hi havia algun dels seus integrants aïllats. 59 classes més estan en vigilància passiva.

Comentaris (18)

Trending