Govern es fixa arribar a l'objectiu de 100% Escoles Verdes els pròxims cursos

Actualment n'hi ha 21 que representen un total de 8.958 alumnes dels 11.723 que hi ha al país i això representa un 80% del cens escolar

Entrega d'un guardó d'Escola Verda durant el curs 2018-2019
Entrega d'un guardó d'Escola Verda durant el curs 2018-2019 SFGA

Actualment a Andorra hi ha 21 escoles que participen en el programa Escoles Verdes, que corresponen a un total de 8.958 alumnes dels 11.273 que hi ha al país. Això representa un 80% del cens escolar dels tres sistemes educatius dels quals disposa el Principat. ​ El compromís del Govern de continuar amb el desplegament del projecte d’Escoles Verdes fins a assolir el 100% de participació, i la voluntat de fer partícips els joves en un model més sostenible, es reforça a finals del 2019 per la declaració de l’estat d’emergència climàtica i ecològica del Consell General.

Aquest compromís, preveu “impulsar campanyes educatives a les escoles de la importància de la preservació del medi ambient i incentivar que el cent per cent de les escoles del país esdevinguin escoles verdes”. És per això que els pròxims cursos escolars es consideren decisius per poder assolir l’objectiu de 100% Escoles Verdes.

Cal recordar que el programa Escola Verda a Andorra neix el curs escolar 2010-2011 com una iniciativa dels departaments de Medi Ambient i d’Educació del Govern d’Andorra, sota la gestió i dinamització d’Andorra Sostenible. El marc general del projecte està centrat a esdevenir un punt de trobada i intercanvi de les idees, iniciatives i accions ambientals que es porten a terme als centres escolars del país i que impliquen tota la comunitat educativa amb l’objectiu de formar ciutadans en la conservació i la millora del medi ambient.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending