Govern descarta alterar les vacances escolars: “La situació s’autoregula tancant i obrint aules”

Martínez Benazet admet que els contagis estan disparats als centres d’ensenyament però assegura que “hem de preservar al màxim que aquests nens i nenes del país puguin rebre la seva educació”

El pati de l'Escola andorrana de Sant Julià amb tanques de Protecció Civil disposades per regular els accessos.
El pati de l'Escola andorrana de Sant Julià amb tanques de Protecció Civil disposades per regular els accessos. Bru Noya

El Govern forçarà al màxim per arribar amb ‘normalitat’ a les vacances escolars i no haver-les de decretar abans. Això mentre van confinant-se aules. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, alhora que reconeix que si hi ha un lloc on la pandèmia campa per lliure és als centres educatius també ha assegurat que “no hi ha previsió de tancar les escoles”. Si el Govern ho decretés, els pares posarien el crit al cel. Si els pares s’han d’espavilar perquè el seu fill està malalt, el problema és seu. I l’opció triada és la segona.

De fet, el titular de Salut ha assegurat que la situació “s’autoregula amb el nombre d’aules que s’ha de tancar i obrir”.  I aquest divendres eren 162 les classes amb algun tipus d’afectació. D’aquestes, 117 tenia algun dels seus membres confinats. En concret, 45 aules estan totalment aïllades, amb els seus integrants a casa, i 72 més tenen algun dels escolars confinats. Hi ha, a més a més, 45 classes amb vigilància passiva.

Pares, mares, fills i filles arribant a l'Escola andorrana d'Escaldes.

Relacionat

La desenfrenada positivitat a les aules obre la porta a ampliar les vacances escolars

El titular de Salut, tot i sabedor del daltabaix que hi està havent a l’escola, recordant també que els infants solen passar la Covid amb clínica molt lleu quan en tenen, ha assegurat que “hem de preservar al màxim que aquests nens i nenes del país puguin rebre la seva educació”. Per tant, la intenció és arribar al 22 de desembre i que les dues setmanes de vacances nadalenques serveixin per fer net.

Comentaris (3)

Trending