Govern demana ara no posar a la palestra els dos menors de l’afer del vel

La solució suposadament pactada entre l’administració i la família per retorn a classe dels dos germans ara ja no està gens clara

Una escolar amb vel.
Una escolar amb vel. arxiu

L’afer dels dos menors que no van a escola perquè a la nena se li impedeix anar-hi amb vel -primer al Lycée, ara a l’Escola andorrana- continua calent i d’allò més enverinat. Després que la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, revelés el suposat pacte per al retorn a la classe dels dos infants i fins i tot assenyalés sense contemplacions el centre on acudirien -de fet, hi havien acudit el dia abans sense que s’acabés d’arribar a cap entesa mínima-, el Govern ha posat el fre perquè “estem parlant de dos menors i no estem fent cap favor posant-los a la palestra”.

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha admès que en consell de ministre s’ha tractat la qüestió perquè és un problema que preocupa. Però més enllà d’això no ha volgut aprofundir en la situació actual, després que la família no estigui gens contenta amb els darrers passos que s’han donat ni amb el fet que s’hagi indicat a quin centre haurien d’anar els menors, tement que siguin objecte de focus mediàtics o d’algun altre tipus de seguiment poc recomanable per als nens.

Una imatge de les dependències que comparteixen l'Escola andorrana i el centre María Moliner.

Relacionat

Educació i família pacten un retorn progressiu a l’escola dels menors de l’afer del vel

Davant d’això, i sense que estigui clar que passarà les properes setmanes o si abans de les vacances de Nadal es tornarà a fer un intent perquè els dos germans bessons puguin reiniciar un curs escolar que pràcticament no han iniciat aquest any. Segons Jover, el ministeris d’Educació i Afers Socials han posat en marxa “tots els mecanismes que estan a les seves mans per protegir els drets” dels dos infants.

L'Escola andorrana comparteix dependències amb el col·legi María Moliner, a Escaldes.

Relacionat

Indignació de la família dels menors del vel perquè s’hagi publicitat el centre on haurien d’anar

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending