França vol que més alumnes andorrans cursin estudis superiors al país

La rectrice de la regió acadèmica d’Occitània, Sophie Béjean, ha visitat el Principat i ha expressat l’interès per fer més promoció de l’oferta universitària per aconseguir que més joves segueixin allà el seu ensenyament universitari

Comentaris

La delegació francesa ha visitat diferents centres educatius al país.
La delegació francesa ha visitat diferents centres educatius al país. SFGA/ C.ESTEVE

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha rebut aquesta  setmana la rectrice de la regió acadèmica d’Occitània, Sophie Béjean. Des de França, s’ha expressat l’interès per incrementar la promoció de l’oferta d’ensenyament superior que té el país veí del sud per atreure més alumnes andorrans. Reunió a banda, totes dues han pogut visitar diferents centres del Principat.

Al llarg de la visita, Vilarrubla i Béjean han tractat sobre la presència històrica del sistema educatiu  francès a Andorra. Des del Govern s’ha destacat de forma especial “la importància que té poder oferir la triple opció gratuïta a les famílies”.

Per la seva banda, la rectrice ha posat en relleu una preocupació important per part de les autoritats gal·les: aconseguir que més estudiants del Principat acabin escollint universitats franceses per cursar el seu ensenyament superior. Així, ha mostrat interès a reforçar la promoció d’aquesta oferta i de donar-la a conèixer millor.

Vilarrubla, per la seva banda, ha exposat a la rectrice algunes de les línies comunes de l’ensenyament al país, com ara l’escola inclusiva o les accions per a la igualtat de gènere i la prevenció de l’assetjament escolar. També han abordat el nou pla de foment a la lectura, que té com a objectiu millorar els hàbits dels alumnes, especialment entre els 12 i 18 anys.

Després de la reunió, ambdues delegacions s’han desplaçat a diversos centres educatius del país, incloent-hi una visita a l’extensió temporal del Lycée als espais cedits pel Govern a Ciutat de Valls. La delegació andorrana ha inclòs els directors dels diversos departaments del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, així com també membres de les àrees implicades. Per la seva part, Béjean ha estat acompanyada per l’ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet, el delegat de l’ensenyament francès a Andorra, Denis Dekerle, i representants tant de l’acadèmia de Montpeller com de la direcció acadèmica dels Pirineus Orientals i del ministeri de l’Educació Nacional francès.

Comentaris (4)

Trending