L’Escola de Formacions de Muntanya evita els números vermells tot i l’impacte de la Covid

L’entitat va registrar una important caiguda d’ingressos a causa dels cursos suspesos per culpa de la pandèmia però evitar tancar amb pèrdues per l’estalvi aconseguit en la contractació del personal eventual que els havia d’oferir

L'EFPEM no s'ha escapat dels efectes de la pandèmia.
L'EFPEM no s'ha escapat dels efectes de la pandèmia.

L’Escola de Formacions de Professions Esportives i de Muntanya (EFPEM) també va patir les conseqüències de l’esclat de la pandèmia coronavirus. El centre va haver de reduir al llarg del 2020 els cursos oferts i, de fet, molts no es van arribar a celebrar. Això va comportar una caiguda dels ingressos previstos i, de retruc, una davallada dels números verds. El resultat no va ser negatiu però tot just va obtenir un benefici lleugerament per sobre dels 3.000 euros.

Així es posa en relleu en la liquidació pressupostària de l’escola, a la qual ha tingut accés Altaveu. En línies generals, l’entitat va patir una considerable davallada d’ingressos, sobretot els propis de funcionament -transferència del Govern a banda-. En total, van ascendir a poc menys de 142.000 euros, el que suposa un 81% del pressupost inicial i una davallada del 35,79% si es compara amb el que es va liquidar el 2019 (221.000 euros).

Un altre àmbit de pèrdua de recaptació és la convalidació dels títols dels monitors estrangers per la contractació baixa que van fer els dominis esquiables

Així, es remarca que l’EFPEM “en relació a la realització de formacions esportives, s’ha vist afectada per la Covid-19”. Així, s’explica que s’han deixat de fer cursos que es feien amb centres estrangers com l’Institut Cultural del CIC i Kirolene (País Basc). També es van anul·lar formacions pròpies d’esquí, de muntanya i de lleure.

Una conseqüència directa es va veure en el recaptat amb les matriculacions en cursos i altres conceptes com drets d’exàmens o proves d’accés. La previsió del pressupost era de 158.000 euros però la realitat es va quedar  en tot just 133,598 euros. La davallada en comparació al 2019 és del 33,65%. També s’han deixat de rebre uns 10.000 euros per treballs realitzats per centres de formació estrangers.

També va caure l’ingressat per la tasca de convalidació dels títols que presenten els monitors d’esquí quan venen a fer temporada. El motiu es troba en les poques contractacions realitzades per les estacions. Tot just es va ingressar 8,326 euros, la meitat que els 19.672 del 2019.

L’únic ingrés que s’ha mantingut més o menys a nivells de l’any anterior ha estat la transferència de funcionament que fa el Govern. La davallada lleugera bàsicament es deu al fet que el curs de monitor de lleure que subvenciona el departament de joventut es va suspendre per culpa de la pandèmia i, llavors, no es van transferir els diners previstos.

Justament, la suspensió de moltes formacions va permetre compensar en part la caiguda d’ingressos en un estalvi de despeses. Sobretot pel que fa a la contractació de personal eventual que, justament, s’havia d’encarregar d’aquestes tasques. Això explica en gran part el fet que el resultat de l’exercici no hagi estat negatiu. Ara bé, si el 2019 es va registrar un benefici de 42.485 euros, l’any passat tot just es va quedar amb 3.892 com a resultat positiu, el més reduït dels darrers quatre exercicis.

Etiquetes

Comentaris

Trending