Es renova la xarxa wifi als centres educatius per mig milió d’euros

La millora de la connectivitat ja s’ha portat a terme en 15 escoles, i s’ha fet en diversos treballs de canvi d’equipaments i substitució del cablejat

Comentaris

Nens i nenes utilitzant ordinadors a l'escola.
Nens i nenes utilitzant ordinadors a l'escola. Govern d'Andorra

La introducció d’aparells tecnològics en l’educació ha portat als centres a haver de renovar la seva xarxa wifi per poder fer-ne un ús adequat d’aquests dispositius. El ministeri d’Educació, conjuntament amb Andorra Telecom, ha destinat prop de mig milió d’euros per a fer els canvis corresponents a la infraestructura de connexions. Actualment, ja s’ha fet a 15 de les 33 escoles, i s’han fet treballs de canvi d’equipaments i de substitució del cablejat.

Avui s’ha presentat la nova xarxa wifi a l’escola andorrana de secundària d’Ordino. Tal com ha explicat el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, “aquestes infraestructures necessiten un manteniment constant, i s’han de renovar periòdicament”. Per aquest motiu s’ha fet una substitució de tot l’equipament, però també s’han fet uns treballs de canvi del cablejat que, segons ha indicat Nadal, “permetrà navegar a una velocitat més elevada”. La nova xarxa wifi permetrà connectar fins a 5.000 usuaris a la vegada.

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha explicat que aquest projecte és una aposta per la tecnologia “com a una eina clau en l’educació, que va iniciar-se el 20212 amb la implementació del Pla Estratègic de Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà”. Però, de fet, ha sigut la situació provocada pel coronavirus la que ha propiciat que s’hagin de millorar aquestes xarxes wifi, ja que ha accelerat la introducció d’aparells a l’àmbit de les escoles.

Comentaris

Trending