Es crea una nova beca per cobrir els estudis de grau a Esade a un estudiant d’Andorra

L’ajuda, impulsada i promoguda pel Grup Heracles i el ‘Chapter’ Alumni, permetrà sufragar el cost de la matrícula a escollir entre dos dels graus que s’ofereixen a l’escola

Presentació de la nova beca Pablo Soler a Esade
Presentació de la nova beca Pablo Soler a Esade

La Beca Pablo Soler és el nou ajut econòmic que s’oferirà a partir del curs vinent per a un estudiant d’Andorra que vulgui estudiar a la institució acadèmica Esade. De fet, és el ‘Chapter’ Alumni, en conjunt amb el Grup Heracles, qui ha impulsat la seva creació i qui se’n farà càrrec de sufragar el cost de la matrícula. Així, la persona que opti a la beca podrà escollir entre dos dels graus que s’ofereixen a l’escola. A més, s’ofereix la possibilitat de tenir un període de pràctiques a alguna de les empreses del conglomerat empresarial.

Pablo Soler va estar alumne d’Esade, i també director corporatiu del Grup Heracles. La beca que s’ha presentat aquest dimarts entre les dues entitats s’ha creat per commemorar la seva memòria, i permetrà a un estudiant d’Andorra poder optar a un grau universitari. De fet, es podrà escollir al Grau en Lideratge Transformador i Impacte Social, o bé al Grau en Administració d’Empreses i Bachelor en Intel·ligència Artificial per als Negocis. El president del ‘Chapter’ Esade Alumni Andorra, Joan Prat, ha assenyalat que aquests dos programes estan orientats a formar “activistes socials de les empreses”.

El finançament de la beca es dividirà en dos, fent-se càrrec un 50% el Grup Heracles i un 50% el ‘Chapter’ Esade Alumni Andorra. Per part del conglomerat empresarial, segona ha indicat el conseller delegat, Miquel Angel Armengol, es donarà l’opció per realitzar estades durant els mesos d’estiu a les entitats del grup per poder fer pràctiques. En general, l’objectiu és “ajudar a un estudiant d’Andorra amb bon historial acadèmic”, ha assenyalat Prat.

La posada en marxa de la beca dependrà de l’interès i de la qualitat dels estudiants que optin. Prat ha explicat que “estem en la recerca de l’estudiant que se’n pugui beneficiar”. És important recalcar que a Esade, sobretot per als ajuts als estudiants, es té en compte l’historial acadèmic i es busca l’excel·lència. Així ho ha remarcat també el director general, Xavier Mendoza, que ha destacat el paper important que tenen els alumnes becats a la comunitat estudiantil.

Segons ha apuntat Mendoza, al primer curs dels graus hi ha un 51% d’estudiants de fora d’Espanya, fins a 117 nacionalitats de persones matriculades. Més enllà d’aquesta diversitat, també es busca “la diversitat socioeconòmica”, i per això s’ofereix un ampli programa de beques, que té un 88% de cobertura dels estudis. En total es destinen 4,6 milions d’euros per als 307 estudiants becats, que suposen el 10% del total. Per part d’Andorra fins ara eren únicament dos els alumnes que es beneficiaven d’algun ajut, i ara passaran a ser tres. En total hi ha divuit estudiants de grau i 27 de postgrau.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending