Educació podria avançar la subvenció a l’Apacef de Sant Julià per dotar de liquiditat la cantina

Pares i mares del centre lauredià reclamen amb fermesa a l’associació que faci públics els comptes de l’entitat per saber exactament quina és la situació

Una foto de família de la immensa majoria de participants en la Lliga de Debat.
Una foto de família de la immensa majoria de participants en la Lliga de Debat. Toni Solanelles

El ministeri d’Educació podria avançar la subvenció que li correspon a l’associació dels pares i mares dels alumnes de l’escola francesa (Apacef) de Sant Julià per tal que puguin tenir la liquiditat necessària per poder garantir el servei de cantina el que resta de curs i, a partir de l’any que ve, que intensifiquin la relació per al menjador escolar amb l’associació de l’Escola andorrana (AMPAEA) i així poder fer viable el projecte.

Aquest és un dels aspectes que es van posar sobre la taula aquest dilluns en una reunió entre responsables del ministeri que lideren Ladislau Baró i Josep Anton Bardina i representants de l’APACEF que presideix Sandra Ufer. El principal maldecap és salvar el que resta de curs tot afrontant el traspàs entre l’associació que gestionava la cantina fins abans de l’aturada de Carnaval i que ha fet la fallida i l’APACEF, que després d’analitzar la situació ha vist que el servei tal i com està muntat en l’actualitat és deficitari.

Una vista del centre escolar des de l'exterior.

Relacionat

El neguit per la cantina de l’escola francesa de Sant Julià continua

En la reunió de dilluns, segons que han explicat fonts del departament d’Educació en el marc de la Lliga de Debat de secundària i batxillerat, hauria quedat clar que més enllà d’anticipar la subvenció prevista per a l’inici del proper curs, el ministeri no participarà en cap finançament. Segons les fonts, si hi ha un problema de diners l’única solució més enllà de la subvenció que es pugui avançar, és apujar quotes. Fins al final de curs, però, l’APACEF ha deixat clar que la quota de 89,90 euros mensuals no variarà encara que per poder assumir el cost real, segons que van dir les responsables de l’associació de pares en la darrera assemblea, caldria incrementar la quota fins als 130 euros.

Sí que intervindrà el ministeri d’Educació en com pot ser la gestió dels menjadors a partir del curs vinent, atès que la cuina de l’Escola andorrana té una capacitat molt inferior a la de l’escola francesa i això, de mutu acord amb l’AMPAEA, pot generar un interès per poder disposar de les instal·lacions del centre francès

En aquest sentit, un grup de pares i mares continua reclamant a la junta directiva de l’APACEF que faci públics els comptes de l’associació. I, també, que s’expliqui amb xifres i documentació el cost del menjador. Alhora tant alguns pares i mares estan mirant de fer una pluja d’idees per poder fer activitat que permetin recaptar diners per a la cantina igual com la junta de l’associació tindria en ment organitzar també una cursa popular amb la mateixa finalitat.

Sí que intervindrà el ministeri d’Educació en com pot ser la gestió dels menjadors a partir del curs vinent, atès que la cuina de l’Escola andorrana té una capacitat molt inferior a la de l’escola francesa i això, de mutu acord amb l’AMPAEA, pot generar un interès per poder disposar de les instal·lacions del centre francès. També alguna franja d’estudiants de l’andorrana podria passar a dinar al menjador de l’escola francesa, també més gran. Tot això ajudaria a estalviar costos.

Escola francesa de Sant Julià.

Relacionat

L’AMPA de l’Escola andorrana assumeix la gestió de la cantina de l’escola francesa de Sant Julià

I encara més decisiu és que la cantina de l’escola francesa laurediana s’integri del tot en la xarxa de menjadors gestionats per l’AMPAEA, atès que la despesa en matèries primeres, en cuinar per més de 4.000 infants i joves, fa rebaixar força el preu del servei. Les converses estan engegades i l’escenari està ben encarat. Però encara hi ha aspectes a tractar segons que han reconegut fonts properes al ministeri d’Educació.



WhatsApp Image 2024 02 28 at 20.14.42
L'equip guanyador ha rebut el premi de mans del síndic general, Carles Ensenyat.

FORMACIÓ PROFESSIONAL, ARRIBAR I MOLDRE

L’equip que ha presentat Formació Professional, que per primera vegada participava en la Lliga de Debat de secundària i batxillerat ha aconseguit el triomf en un certamen que s’ha celebrat entre dilluns i aquest dimecres. L’edició local del 2024 ha estat “de molt nivell” i el fet que s’hagi celebrat a l’hemicicle del Consell General “ha donat un plus a la nostra fase”, ha indicat Iñaki Rubio, coordinador de la lliga, que ha debatut sobre la intel·ligència artificial. El centre subcampió ha estat el Col·legi Sant Ermengol i l’aclamada millor oradora ha estat Hanna Stasans, del Lycée Comte de Foix. Els premis els han lliurat respectivament el síndic general, Carles Ensenyat; el secretari d’Estat d’Educació, Josep Anton Bardina; i el rector de la Universitat d’Andorra (Ud’A). El campionat ha disposat de dos jurats, entre els quals alguns consellers generals que tenen en l’educació la seva formació i professió principal. Poder celebrar els debats en les instal·lacions parlamentàries ha suposat, segons Rubio, “una millora substancial no només organitzativa sinó de preparació”. Per al coordinador de la Lliga de Debat, tot plegat ha fet que la present edició hagi estat la de més nivell de totes les edicions celebrades fins ara. Tots els equips han apujat el nivell, segons Rubio.

IMG 5638
Hanna Stasans amb Miquel Nicolau.


 

Comentaris (1)

Trending