Educació garanteix que l’assignatura alternativa a Religió es podrà cursar ja

El titular ministerial destaca que aspectes com els valors, la ciutadania i la democràcia seran les claus d’una  matèria que es va acordar introduir en els plans d’estudi del sistema andorrà en l’ensenyança obligatòria arran de la polèmica del vel

El ministre d'Educació i Universitats, Ladislau Baró.
El ministre d'Educació i Universitats, Ladislau Baró. SFGA

“Hem volgut fer una cosa ‘xula’”, ha assegurat el ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, en relació amb l’assignatura alternativa a Religió que el titular ministerial ha confirmat que estarà disponible, com establia la llei ‘del vel’, en l’inici del curs escolar que arrenca dilluns. Aspectes com els valors, la democràcia o la història de les religions en general seran elements clau de la matèria.

Baró, que també ha explicat que aspectes lligats a la ciutadania des de la perspectiva ètica, formaran també part del material curricular, ha assegurat que es donaran més detalls de l’assignatura, que formarà part de l’oferta del sistema andorrà dins l’ensenyament obligatori, a partir de la setmana que ve, quan s’hagi ja posat en marxa el curs escolar. Però en tot cas no hi ha dubte que la matèria es podrà cursar ja.

Justament aquesta mateixa setmana la consellera general socialdemòcrata Judith Salazar ha entrat una demanda parlamentària d’informació per saber com està la implementació de l’assignatura. Aquesta assignatura va sorgir d’una demanda socialdemòcrata al tomb dels canvis que es van promoure a la Llei d’educació arran de la polèmica del vel i el fet de posar frens als símbols religiosos ostentosos. La legislació en qüestió, amb la modificació que s’hi va introduir, va donar un any i mig des de la seva entrada en vigor per tal de crear l’assignatura. És a dir, s’establia que a partir del curs 2023-2024 hi havia d’haver una assignatura alternativa per aquells alumnes que no vulguin fer Religió.

La presidenta del grup parlamentari socialdemòcrata, Judith Salazar

Relacionat

El PS demana per la implementació de l’assignatura alternativa a la religió catòlica

Comentaris (2)

Trending