Educació congela els abonaments de bus escolar

La ministra Vilarrubla explica que, pel curs vinent, es mantindran les tarifes actuals, ja que “amb l’actual situació no és el moment d’apujar-les”

Parada de l'L5 a l'Estació Nacional d'Autobusos d'Andorra la Vella.
Parada de l'L5 a l'Estació Nacional d'Autobusos d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

El ministeri d’Educació ha decidit mantenir congelats, de cara al curs vinent, el preu dels carnets de transport dels estudiants del país. Així, tant en el cas de l’abonament del bus escolar com el del bus lliure es mantindran les tarifes actuals. S’entén que, donada la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus no és el moment adequat per apujar el cost.

Així s’ha aprovat en el consell de ministres, a l’hora d’obrir el període perquè les famílies puguin sol·licitar els abonaments de cara al curs 2021-22. S’ha optat, a més, per mantenir les tarifes actuals. “Ja l’any passat no va apujar-les. I entenem que amb l’actual situació no és el moment de fer-ho”, ha explicat la titular d’Educació, Ester Vilarrubla.

El termini per demanar els nous carnets, tant del bus lliure com del bus escolar s’obrirà el 25 de març i s’allargarà fins al 4 de juliol. Es demana que, sempre que sigui possible, el tràmit es faci de forma telemàtica, tot i que també hi ha l’opció de demanar cita prèvia sigui a Govern o als comuns. A banda, la renovació serà automàtica per aquells alumnes que ja en disposaven aquest curs.

Per tant, l’abonament del transport escolar costarà de 107,88 euros per un viatge i 215,76  per a dos viatges. Per la seva banda, el bus lliure es manté en 215,76 euros, per a viatges il·limitats.

Comentaris (1)

Trending