Educació compta amb uns 50 interins amb més de deu anys treballant al departament

Ladislau Baró admet que el nombre és encara elevat, especialment entre professors i mestres, i avança més concursos per consolidant places, advertint, però, que l’antiguitat no serà l’únic criteri que es valorarà

Un professor fent classe.
Un professor fent classe. ARXIU

El departament d’Educació compte encara amb un elevat nombre d’interins de llarga durada. Persones que, any rere any, acumulen contractes sense poder accedir a una plaça fixa. El ministre responsable, Ladislau Baró, ha admès que, actualment, hi ha més de mig centenar d’empleats, sobretot mestres o professors, que ja porten més de deu cursos en aquesta situació. En el futur, ha assegurat, es vol continuar el procés de consolidació de places, però ha advertit que en els concursos no es tindrà només en compte l’antiguitat sinó que cal també valorar “altres mèrits”.

Baró ha donat les dades responent a la pregunta formulada durant la sessió de control a Govern al Consell General per la parlamentària d’Andorra Endavant Noemí Amador. Des de l’executiu s’ha volgut recordar que, els darrers anys, s’ha avançat en la regularització d’aquest personal, però no es nega que encara hi ha camí a recórrer. Així, en total, hi ha 51 empleats que, ara mateix, acumulen més de deu anys al departament però amb contractes temporals. D’aquests hi ha 16 mestres i 29 professors. A banda, 23 ja han superat els quinze anys.

Davant aquestes xifres, Amador ha lamentat que “encara hi ha una gran quantitat d’interins a les escoles” i ha volgut posar en relleu que aquestes persones “tenen una gran inseguretat laboral” i, per tant, es genera “un malestar”. Per això, ha reclamat “posar fil a l’agulla per consolidar les places com més aviat millor”.

Des del Govern, Baró ha assegurat que aquesta és la voluntat. “La nostra intenció és definir un programa per etapes de noves places d’acord amb la disponibilitat pressupostària”, ha explicat. Això sí, també ha advertit que en els concursos que es facin no només comptarà el temps que es porta treballant al departament. “L’antiguitat és un element important però no és l’únic que tindrem en compte” ha indicat. Al seu entendre, si es fes així no valorant “altres mèrits”, el que succeiria és que “perjudicaríem la qualitat del sistema educatiu”.

TRÀMITS CONJUNTS ENTRE GOVERN I COMUNS

Durant la sessió, el també conseller d’Andorra Endavant Marc Monteagudo ha demanat a Govern per l’estat d’implementació d’una base de dades compartida amb els comuns i altres entitats públiques. Segons el màxim responsable de l’executiu, s’ha avançat en un “procés complex” després de “definir el model i el marc jurídic” durant la passada legislatura.

Ara, ha afirmat, en poc temps es podrà “donar curs als primers casos d’ús real” per facilitar els tràmits als ciutadans i les empreses, als quals “se’ls reduirà la càrrega administrativa”. Així, s’ha mostrat convençut que “permetrà guanyar temps i recursos a la ciutadania i als poders públics”. El conseller d’Andorra Endavant, però, s’ha mostrat crític amb la situació actual, tot lamentant que els tràmits que requereixen la participació de més d’una administració són excessivament feixucs.

Comentaris (4)

Trending