Educació busca fórmules perquè les escoles hagin de comunicar els casos d’assetjament

El darrer cas viscut al col·legi Janer portarà el ministeri a ampliar els mecanismes que actualment s’inclouen en els protocols establerts

T

T. Solanelles / P. Candel

Comentaris

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla.
La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla. SFGA

El ministeri d’Educació busca maneres per ampliar l’àmbit d’actuació dels actuals protocols sobre assetjament escolar i aconseguir que hi hagi “una comunicació molt més directa” entre els centres educatius i el departament governamental. Així ho ha assegurat aquesta tarda el ministre d’Interior, Josep Maria Rossell, en funcions de portaveu del Govern i ho ha confirmat també la titular d’Educació, Ester Vilarrubla, en la recepció en motiu del Dia de la Hispanitat.

Tot plegat ve a tomb del darrer episodi d’assetjament al col·legi Janer que va publicitar la víctima a través de les xarxes socials i que va fer transcendir un cas que fa pràcticament quatre anys que dura i que, fins i tot, i arran d’una denúncia policial de la menor i els seus progenitors, una part dels danys soferts per l’assetjament estan ja judicialitzats, com ha admès el titular d’Interior. Vilarrubla ha reconegut també que la investigació del darrer episodi concret que afecta aquesta menor de 14 anys alumna del col·legi Janer està en curs. I que l’àrea d’inspecció està fent la feina que li pertoca. Però no ha volgut aprofundir més.

Ester Vilarrubla durant el seu discurs a l'acte institucional del col·legi Sant Ermengol.

Relacionat

Vilarrubla recomana al Janer i a totes les escoles d’estar “més atentes” als casos d’assetjament

Sí que es denota, de les paraules dels dos ministres, que hi ha una voluntat de l’administració d’acotar molt més certs canals per forçar els centres educatius a posar en coneixement de qualsevol situació que sigui sospitosa d’assetjament. El Janer, en aquest sentit, no hauria actuat prou diligentment. Però ni Rossell ni Vilarrubla no s’han referit pas a això. La ministra d’Educació ha assegurat que els protocols fan el seu servei i funcionen doncs cada vegada transcendeixen més casos i hi ha molta més sensibilització respecte de la matèria.

Una imatge de l'escola Janer.

Relacionat

Clam perquè les autoritats educatives collin el Janer perquè posi ordre als casos d’assetjament

Més enllà d’això, el responsable d’Interior ha explicat, com ja va avançar l’Altaveu, que la víctima del cas concret del Janer va verbalitzar la seva situació per primer cop arran d’una xerrada que agents de policia van fer al centre sobre ‘bullying’. Una vegada finalitzada l’exposició, la noia es va adreçar als funcionaris i els va explicar que estava sent assetjada per companys. A partir d’aquí es va posar en marxa una maquinària que ha anat registrant diverses fases i episodis, amb internaments fins i tot de la menor a l’àrea de salut mental.

Comentaris (5)

Trending