Educació analitza impartir els eSports i el blockchain en un màster de formació professional

L’assignatura alternativa de religió serà una realitat el proper curs després de la finalització dels treballs tècnics

Comentaris

Vilarrubla i Campuzano parlen amb alumnes de la formació sanitària.
Vilarrubla i Campuzano parlen amb alumnes de la formació sanitària. BRU NOYA

El ministeri d'Educació i Ensenyament Superior està treballant per oferir un màster de formació professional amb els eSports i la tecnologia blockchain. Així matex, l'assignatura alternativa de religió serà una realitat el proper curs després de la finalització de la feina tècnica. Ara caldrà formar als docents.  Aquest curs tambe sortirà la primera promoció de tècnics de cures d'auxiliars d'infermeria d'FP.

Seria un batxillerat d'especialització en "àmbits que el mercat demana i que no donarien per fer tot un batxillerat. Es tractaria d'un curs amb la base d'un batxillerat d'informàtica o multilingüe amb un any més d'especialització. Seria un nivell nou i que es pugui tirar endavant", ha  indicat Vilarrubla. El director del departament de Formació Professional, Formació al llarg de la Vida i Innovació Tecnològica,, Xavier Campuzano, no descarta que sigui un màster seguintla tendència d'altres països. "Hem d'analitzar totes les branques que tenim actualment i si convé tenir una especialització d'un any. S'ha valorat el tema de la programació d'eSports, la seva part organitzativa i la tecnològica, aixì com la de blockchain. Hem d'estudiar si hi ha prou demanda al mercat".

Segons Campuzano "no es vol crear una FP i cremar-la en dues promocions". El ministeri ha fet aquesta legislatura una forta promoció per la formació professional amb la renovació dels programes i la la formació inicial. Queda pendent la renovació dels estudis vinculats amb l'esport i amb les titulacions de monitor i de director de lleure, tot responent a una gran demanda especialment a l'estiu i per part dels comuns.

Uns cinquanta alumnes segueixen la formació professional inicial

En referència a la formació professional inicial, Vilarrubla n'ha fet una valoració molt positiva amb més de 50 alumnes que estan seguint els estudis. Tot i això s'han hagut de redimensionar algunes branques que no han tingut tanta demanda com es pensava en un principi. "Hem d'anar pensant a la llarga quines altres branques s'han d'ofertar", ha dit la ministra recordant que "són alumnes a qui la part acadèmica els és menys atractiva però aquí entra en acció la tasca dels educadors per animar-los a seguir endavant".

Finalment, i pel que fa a l'assignatura alternativa a la religió, la ministra ha dit que durant tot el curs s'ha fet un treball tècnic. La setmana vinent tindrà lloc una reunió on es presentarà la feina feta. Posteriorment es validarà  i es preparà als docents perquè la puguin impartir a partir del mes de setembre al curs 2023-24, seguint el compromís marcat per llei. L'assignatura es farà durant una hora a la setmana.

Comentaris (2)

Trending