Cursos perquè 2.000 estudiants sàpiguen actuar en situacions de risc

Les formacions es fan a tots els sistemes educatius i pretenen donar eines als alumnes perquè puguin reaccionar en una emergència

Bombers d'Andorra en una formació d'incendis forestals.
Bombers d'Andorra en una formació d'incendis forestals. Bombers d'Andorra

El ministeri d’Educació i el departament de Protecció Civil, han iniciat aquesta setmana els cursos que des del 2012 s’ofereixen als alumnes de més de 10 anys en temàtiques com els primers auxilis, nivologia o autoprotecció. Es tracta de formacions que s’inclouen en el calendari escolar i que s’imparteixen als tres sistemes educatius del país. En total, prop de 2.000 estudiants.

La cap d’àrea d’implantació i planificació de Protecció Civil, Yolanda Font, ha explicat que la iniciativa respon a l’objectiu de dotar els escolars d’eines que els permetin actuar de manera correcta i ràpida davant situacions de risc o d’emergència. El curs s’imparteix en col·laboració amb els centres formadors dels bombers, l'Oficina de l'Energia i el Canvi Climàtic, l’Institut d’Estudis Andorrans (EIA) i la Creu Roja Andorrana. Pel que fa al taller de nivologia i actuació en cas d'allau, les estacions d'esquí faciliten els professionals de l'estació i un espai per poder dur a terme el taller.

Així, per exemple, als escolars de 10 i 11 se’ls fa un curs de primers auxilis de vuit hores, així com el taller de novologia. Per als estudiants de 13 i 14 anys, es fa formació en autoprotecció o actuació en cas d’incendi. Per als adolescents de 15 i 16, també s’inclou un curs sobre els riscos naturals que hi ha a Andorra.

Etiquetes

Comentaris

Trending