Continuen les converses per desbloquejar el forfet d’esquí escolar

S’esperava que avui ja es pogués comercialitzar, però de moment es mantenen els contactes entre les parts per “solucionar la situació com més aviat millor”

Una classe d'esquí escolar.
Una classe d'esquí escolar. ARXIU

Avui era el dia en què, suposadament, es desbloquejarien els forfets escolars després de certes reticències per part del sector. Però, de moment, sembla que tot apunta que caldrà esperar més per poder fer-se realitat. El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha assegurat que es continuen les converses per poder “solucionar la situació com més aviat millor”, però no s’ha aventurat a posar una nova data, en cas que avui no s’arribi a un consens.

La temporada ha començat, el dia d’avui, sense forfet escolar. Gallardo ha explicat que “la situació és complexa, però estem intentant trobar vies de solució amb les parts i amb els comuns”. La durada d’aquestes converses, de moment, no s’ha pogut especificar. “Si hi ha bona voluntat les coses es poden desbloquejar ràpid”, ha apuntat el ministre, que ha volgut ratificar aquesta voluntat per part del Govern.


La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla.

Relacionat

Vilarrubla afirma que l'esquí escolar no corre perill

Tot i això, ha volgut destacar que la situació “no depèn 100% del Govern”. Per tant, ha deixat, en certa manera, la pilota sota el sostre dels altres actors implicats, que són els que van mostrar reticències des d’un inici. “Estem intentant acostar postures i estic convençut que una solució és factible, i posarem tots els esforços que estiguin a les nostres mans”, ha afirmat, “malauradament hem arribat a aquesta situació, però farem tot el possible.

Dintre del marge, l’únic que ha demanat Gallardo ha sigut “paciència”, remarcant que “en la millor situació en qüestió d’hores es desbloqueja la situació, o malauradament pot requerir una mica de temps”. La ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, va afirmar fa dos dies que era segur que el forfet es portaria endavant, i Gallardo ha volgut reforçar aquesta idea, assegurant que “el Govern garanteix que hi haurà esquí escolar per tots els nens d’aquest país”.

Comentaris (3)

Trending