Les formacions professionals de farmàcia i turisme s'ajornen fins a l'any vinent

Uns 3.000 alumnes del sistema educatiu espanyol han reprès l’activitat escolar aquest divendres sota les directrius establertes per evitar la propagació del coronavirus

Una classe de primària del Col·legi Espanyol Maria Moliner
Una classe de primària del Col·legi Espanyol Maria Moliner Cristian Cortés

Els alumnes d’infantil i primària del sistema educatiu espanyol han iniciat aquest divendres un nou curs escolar. Prop de 3.000 estudiants -uns 270 al Col·legi Espanyol Maria Moliner- s’han organitzat en unitats de convivència després de passar el cribratge a la comunitat educativa. La mascareta i la distància de seguretat a les zones comunes, la higiene de mans, la delimitació dels passadissos i la figura del ‘coordinador Covid’ són algunes de les mesures per evitar la propagació del coronavirus. D’altra banda, Ros ha anunciat que les noves formacions d'FP del sistema espanyol s'ajornaran fins a l'any vinent.

El director del Col·legi Maria Moliner, Javier Alfaya ha explicat que “a banda de crear la figura del ‘coordinador covid’, com va recomanar Govern, nosaltres hem creat una comissió amb aquest coordinador i el grup de tutors per tal de controlar la situació amb més eficàcia. També tenim espais habilitats per aïllar un alumne o professor en cas que doni positiu per coronavirus i, encara que esperem que no sigui necessari, estem capacitats per realitzar classes en línia tant als grups de convivència com al col·legi sencer.

Els patis estan dividits en diferents espais per no barrejar els alumnes de les diferents classes i les zones comuns s'han senyalitzat per evitar encreuaments.

L’equip directiu també ha manifestat la voluntat que interactuïn amb les diferents classes el menor nombre de docents possible, tant a l’hora d’impartir les lliçons com al temps d’esbarjo. Així doncs, s’intenta que el mateix professor imparteixi la totalitat de les assignatures i cada grup de convivència té assignat dos adults al pati, el qual està dividit en diferents espais per no barrejar els alumnes.

L’ambaixador d’Espanya al Principat d’Andorra, Àngel Ros, en la seva visita al Maria Moliner ha declarat que “veig als nens il·lusionats i amb ganes d’estar a l’escola. Crec que és una bona notícia la normalitat amb la qual han tornat a les classes i s’ha de destacar que enguany les xifres d’alumnes que comencen el curs són similars a les de l’any passat”, i ha afegit que aquest estiu han finalitzat les obres per cobrir amb un sostre els dos patis dels alumnes de preescolar, una demanda realitzada des de fa temps per part del col·legi, ja que quan plovia o nevava no hi havia cap espai pels més menuts. Ara, l’escola durà a terme tasques d’embelliment als espais.

D’altra banda, l’ambaixador ha anunciat que les formacions professionals de farmàcia i turisme, les quals estaven previstes que comencessin aquest curs, s’hauran d’ajornar fins a l’any vinent perquè suposaven l’habilitació de més espais, una acció que l’esclat de la crisi sanitària no ha permès.

Comentaris

Trending