Els centres educatius que vinguin a Andorra hauran de pagar per les avaluacions dels plans d'estudi

La directora de l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior, Marta Fonolleda diu a la comissió del Consell General que l'objectiu és que la taxa entri en vigor abans que acabi l'any

Comentaris

Marta Fonolleda durant la seva compareixença.
Marta Fonolleda durant la seva compareixença. Liberals d'Andorra

Els centres d'ensenyament superior, universitats, empreses o entitats que es vulguin instal·lar a Andorra hauran de pagar part dels costos de les activitats d'avaluació dels plans d'estudi. Així es contempla en la Llei de modificació de l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior d'Andorra (AQUA) com ha exposat la seva directora, Marta Fonolleda, durant la presentació de la memòria d'activitats del 2019 davant la comissió legislativa d'Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports del Consell General.

L'objectiu és que la taxa pugui estar vigent abans que acabi l'any seguint un procediment que és força habitual a Europa. Actualment, l'avaluació dels plans d'estudi és totalment gratuït. Fonolleda ha explicat que els recursos de l'AQUA són molt limitats, amb una directora a temps parcial i un tècnic a jornada completa i un pressupost anual de 150.000 euros. En aquesta quantitat s'han d'incloure els pagaments per assessoraments.

La modificació de la llei permetrà canviar els criteris de contractament dels experts que avaluen els plans d'estudi.  Fins ara se n'ocupava na altra agència i a partir d'ara, serà la mateixa AQUA  qui gestioni aquests experts. El motiu és que el marc andorrà de titulacions superiors és diferent al d'altres països. Tot i això l'agència podrà continuar contractant experts de manera puntual. Ara mateix en busca tres per avaluar tres nous plans d'estudi de màster en dret, màster en enginyeria informàtica i màster en llengua i literatura catalana.

Durant la presentació de la memòria d'activitats del 2019, Fonolleda ha detallat que durant l'any passat es van avaluar vuit plans d'actuació per aprovar-se, es va fer una avaluació de seguiment, dues de modificacions i dues de renovació de plans d'estudi.

 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending