Candidats lliures de les POB renuncien a presentar-se als exàmens

Diversos estudiants ja han decidit no fer-los aquest any perquè entenen que no els afrontarien amb prou garanties d’èxit per culpa de la crisi provocada pel coronavirus

Alumnes de batxillerat en una prova escrita.
Alumnes de batxillerat en una prova escrita. Altaveu

Alguns dels estudiants que havien de fer la Prova Oficial de Batxillerat (POB) per a candidats lliures han renunciat a presentar-se enguany als exàmens. Consideren que, les actuals circumstàncies, provocades per la crisi del coronavirus,  no són idònies i els poden perjudicar seriosament de cara a la nota que puguin obtenir. A banda, lamenten que des del Govern no se’ls hagi escoltat i s’hagi descartat equiparar-los als estudiants presencials i suspendre la convocatòria d’enguany.

Quan es va anunciar que les POB que per a estudiants de segon de batxillerat quedaven suspeses, ja que la seva celebració no es podia tirar endavant a causa de l’emergència sanitària, els candidats lliures van demanar que també s’apliqués la mateixa mesura als seus exàmens. Ho justificaven al·legant que també era arriscat celebrar-los en l’actual emergència mèdica i que, a més, a conseqüència del confinament perdrien la possibilitat de fer l’habitual setmana on poden consultar dubtes als professors.

-

Relacionat

Educació manté les POB per a candidats lliures

Des del col·lectiu d’estudiants lliures es va enviar una carta al ministeri per reclamar l’anul·lacio de les proves. També defensaven que hi havia “un greuge comparatiu” amb els alumnes de segon de batxillerat i consideraven que se’ls podia aplicar el mateix sistema de càlcul de qualificacions: utilitzar la Nota d’Avaluació Continuada (NAC) de quan van fer el curs presencialment.

El ministeri va refusar anul·lar les proves, tal com havien demanat una trentena dels estudiants, que lamenten que les afrontaran en circumstàncies poc apropiades

Des del ministeri, tot i mantenir una reunió amb representants del grup, es va optar per mantenir els plans inicials. Per tant, els exàmens se celebrarien tal com estava previst i així es va publicar ara fa uns dies al BOPA. Es faran, doncs, però no pas amb tots els estudiants que s’havien inscrit.

Segons ha pogut saber Altaveu, ja són diversos els candidats lliures que han decidit no prensentar-se, per ara, als exàmens. No ho fan com a forma de protesta davant la decisió del ministeri sinó pel fet que, entenen, que en les actuals circumstàncies anirien a les proves sense gaires garanties per aconseguir una bona nota. “No ens sentim preparats i no té sentit pagar les taxes quan saps que, amb moltes possibilitats, l’any vinent l’haurà de repetir”, han explicat els estudiants afectats.

Ja són un mínim de set els que han pres aquesta decisió. De fet, també s’apunta que els que opten per presentar-se igualment ho fan a disgust. Bàsicament, indiquen, pel fet que no anar suposa perdre un any. Hi aniran, doncs, però a contracor.

El col·lectiu lamenta la poca sensibilitat que, al seu entendre, s’ha tingut cap a ells per part del ministeri. “Han decidit que els exàmens es fan i es faran. Ja està”, retreuen.

-

Relacionat

Els candidats lliures demanen que també se suspenguin les seves POB

Etiquetes

Comentaris

Trending