Els candidats lliures demanen que també se suspenguin les seves POB

26 estudiants han traslladat per carta al ministeri d’Educació que consideren que hi ha una situació “injusta” i demanen que s’anul•lin els seus exàmens i també se’l computi la nota d’avaluació continuada

-
-

Els estudiants que han de realitzar exàmens de les Proves Oficials de Batxillerat de forma lliure han enviat cartes al ministeri d’Educació on demanen que se’ls faci el mateix tracte que als estudiants presencials. És a dir, que se’ls exoneri de fer les proves -previstes al juny- i per decidir si se’ls concedeix el títol o no es recorri a la nota d’avaluació continuada (NAC) que van obtenir el curs que van fer de forma directa. En els escrits, posen en relleu que realitzar els exàmens en les actuals circumstàncies suposa una dificultat afegida.

El Govern va anunciar dilluns la suspensió de les POB que enguany havien de superar tant els alumnes de segon de batxillerat com els dels darrers cursos de Formació Professional. En canvi, però, va mantenir les proves per aquells candidats que han de fer-les de forma lliure, en molts casos per tenir assignatures pendents de quan van estudiar de forma presencial. Aquestes estan previstes pel juny, encara amb una data per concretar.

La situació ha generat enuig entre alguns d’aquests alumnes, que ho han expressat via les cartes dirigides al ministeri a les quals ha tingut accés Altaveu. En els escrits, asseguren que es troba davant “una situació injusta”. Primer, perquè consideren que hi ha un tracte diferent amb els alumnes que han fet els diferents cursos presencialment. “A ells, se’ls hi calcularà la NAC i, si la tenen aprovada, tenen el diploma”, recorden. En canvi, als candidats lliures que, remarquen, “no hem pogut tenir” el suport dels professors a classe, “ens fan fer exàmens igualment.

Un altre punt que alerten és que afrontaran les proves en pitjors condicions que en anys anteriors. Així, apunten que les dues darreres reunions mensuals que es poden fer amb els professors no s’han celebrat per culpa de l’esclat de la crisi del coronavirus. A banda, també s’ha anul·lat “la setmana del mes de maig en què assistim presencialment al Centre d’estudis d’Aixovall” que, afirmen, “és de summa importància per tal de resoldre els dubtes que haguem pogut tenir durant tot l’any”.

A més, posen en relleu que, si les POB generals s’han anul·lat per evitar riscos de contagi, aquests exàmens també suposen un “perill”. Afirmen que “nosaltres també som un grup de risc”, ja que “tot i ser un nombre més reduït de persones, seguim sent un gran número” i, a més, “molts de nosaltres treballem de cara al públic i amb contacte amb molta gent”.

Alerten que els exàmens també suposaran un risc per a un grup d'estudiants que "també treballem", en molts casos, "de cara al públic"

Per això, en les cartes, signades per un total de 26 candidats lliures, reclamen que se solucioni “el greuge comparatiu” en comparació amb els alumnes presencials. “No volem cap tracte de favor i sí equiparar-nos a la resta d’estudiants, disposar de les mateixes condicions i mesures”, asseguren.

En concret, el que demanen és que també s’anul·lin les POB per a candidats lliures i que s’empri la NAC, que tots ells tenen de quan van fer els estudis de forma presencial, per decidir si poden o no obtenir el títol. En tot cas, si el ministeri ho considera escaient, acceptarien haver de fer “un treball extra sobre les assignatures que hem de passar a l’examen final”.    

Fonts del grup han traslladat a Altaveu que se senten “oblidats” pel ministeri amb la decisió anunciada el dilluns. També lamenten que, tot i que les cartes es van enviar dimarts al matí i s’ha demanat informació sobre si s’havien rebut, encara no hagin rebut cap observació per part del ministeri.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending