Educació manté les POB per a candidats lliures

Els estudiants que les havien de fer van demanar que, igual que amb els alumnes de segon de batxillerat, se suspenguessin i s’emprés la Nota d’Avaluació Continuada de quan van fer el curs presencialment

-
-

El ministeri d’Educació no farà cap canvi a les Proves Oficials de Batxillerat per a candidats lliures. Per tant, els exàmens es faran tal com estava previst, malgrat que molts dels estudiants que les havien de passar havien demanat que també s’anul·lessin, com ha succeït amb les dels alumnes que han fet el curs de forma presencial. Els afectats lamenten que estan davant un greuge comparatiu.

Aquesta setmana, tres dels candidats lliures es van reunir amb representants del ministeri per traslladar-los la seva petició. Els seus exàmens sí que es mantenen i el que demanaven era que també s’anul·lessin i es comptés la Nota d’Avaluació Continuada que tenen de quan van fer el curs presencial. Al·legaven que ells també haurien d’afrontar un risc de contagi si les proves es feien de forma presencial i, a més, no podran fer la setmana de contacte amb professors que inicialment tenien per resoldre dubtes.

Fa uns dies van enviar per carta la petició i, de fet, també van començar una recollida de signatures a la plataforma Change.org. De res ha servit, però. En la reunió, Educació es va traslladar que, pel que fa als candidats lliures, no canviava res i es mantenia la planificació prevista.

Els candidats lliures s’han mostrat decebuts amb una resposta que, al seu entendre, no és justa. Consideren especialment que s’està produint un “greuge comparatiu” entre ells i els alumnes que han cursat presencialment segon de batxillerat i als quals sí que se’ls ha anul·lat les POB. “A qui no ha acabat el temari, se l’aprova; als que ho vam fer, no”, ha apuntat des del col·lectiu, que no amaga un important malestar amb el ministeri d’Educació.  

Comentaris (1)

Trending