Baró destaca el rol de cohesió social del Centre de Formació al Llarg de la Vida

El ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats ha presidit l'acte commemoratiu dels 25 anys de la institució

Comentaris

El ministre Ladislau Baró durant el seu discurs a l'acte commemoratiu d'aquest dimecres.
El ministre Ladislau Baró durant el seu discurs a l'acte commemoratiu d'aquest dimecres. SFGA/JA VILADOT

El Centre de Formació al Llarg de la Vida, ubicat a l'edifici les Columnes d'Andorra la Vella, ha celebrat aquest dimecres els seus 25 anys. Va obrir les seves portes per primera vegada al setembre del 1997 amb el nom de Centre d'Educació Bàsica d'Adults.

El ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró ha destacat la rellevància de l'acte subratllant la feina que s'ha dut a terme des del centre "per expandir l'ensenyament i la formació al conjunt de la societat i en diferents edat. Ha tingut un paper clau en la cohesió de la societat". Baró l'ha comparat amb una mena d'àgora "per aconseguir un seguit d'objectius de caràcter pràctic com l'obtenció dedeteminats títols com el de graduat de segona ensenyança".

Ha arribat a gent de moltes edats, molts sectors socials i molts interessos per a convertir-se, segons el ministre, "en un lloc d'intercanvi, de diàleg, de cultura, del saber i del coneixement". El centre mou uns 400 alumnes per any per ser una peça medular en l'estructura educativa d'Andorra amb una funció de cohesionar la societat. La vocació és mirar cap al futur, afrontant reptes com el de les noves tecnologies o la intel·ligència artificial. 

Baró ha apuntat que es farà un esforç per intentar satisfer la demanda de places. "Hi ha demanda, l'oferta és bona i intentarem que sigui suficient per atendre les peticions que hi pugui haver".

El nom del centre s'ha anat adaptant a les evolucions de la formació per a persones adultes. És així que al 1997 va agafar el nom de Centre de Formació d'Adults, ampliant la seva oferta amb formació continuada general. Al curs 2019-2020, el centre coneix una altra evolució assumint el projecte educatiu que es desenvolupa a Institucions Penitenciàries i amb la impartició de formació per a l'obtenció del Diploma en ciències humanes i socials d'andorra, que facilita el procés d'obtenció de la nacionalitat andorrana.

Així mateix, a partir del curs 2020-2021 ofereix formació per preparar la prova d'accés als estudis superiors per a persones més grans de 25 anys i també incorpora la formació continuada professional i esdevé Centre de Formació al Llarg de la Vida.

Comentaris

Trending