L'Associació Sant Julià Campus Universitari es crea per fer créixer la parròquia a nivell educatiu

El Govern, el comú lauredià i els centres educatius superiors s'uneixen per constituir l'entitat

Comentaris

Vilarrubla, Majoral i Codina durant la presentació de l'associació.
Vilarrubla, Majoral i Codina durant la presentació de l'associació. B.N.

L'Associació Sant Julià Campus Universitari (ACU) s'ha constituït aquest dijous per fer créixer Sant Julià en l'objectiu de ser parròquia universitària. "És un pas molt important anar tots junts per arribar-hi", ha dit el cònsol major, Josep Majoral. El conveni inclou Govern, el comú i les universitats. "Sense Govern això no seria viable i les universitats volen contribuir en aquest objectiu", ha afegit.

Majoral ha destacat la presència de les universitats a la parròquia i d'entitats com l'Institut d'Estudis Andorrans, i el ministeri d'Educació i Ensenyament Superior. "Una població de 10.000 habitants agrupa tot aquest pol de sapiència". Creu que aviat hi haurà joves de tot el món que triaran la parròquia laurediana per fer els estudis superiors.

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior. Ester Vilarrubla ha mostrat la seva satisfacció per la iniciativa i sumar sinergies entre les universitats presents a la parròquia. "El treball conjunt ens farà més forts com diu el nostre escut: Virtus, Unitas, Fortior". Ha destacat el paper de les universitats com a centres de transmissió de valors i de formació. 

Per la seva part, el rector de la Universitat d'Andorra (UdA), Miquel Nicolau ha opinat que la creació de l'associació "és una molt bona notícia". Ha recordat que l'UdA compleix 35 anys i que s'han fet moltes col·laboracions amb el comú com la utilització del Centre Cultural i de Congressos, el poliesportiu o la Biblioteca Comunal Universitària. "L'associació es l'inici d'una nova etapa", ha conclòs.

També ha parlat el rector de la Universitat Europea, Antoni Noguero que ha dit que “posem la primera pedra per potenciar el comú en l’àmbit
universitari, així com també el científic i el tecnològic. Ens sembla una iniciativa ideal per mostrar als veïns i veïns de Sant Julià la potencialitat que
té pel territori les activitats que durem a terme”. En representació de la Universitat Carlemany ha intervingut el secretari general, Andreu Bellot que ha posat en valor que “la col·laboració entre les universitats andorranes contribuirà a que Andorra, y en concret Sant Julià de Lòria, pugui ser reconegut com un hub de coneixement que atén a les noves necessitats de l’entorn alineades amb la sostenibilitat”.

Actualment hi ha tres universitats a Sant Julià (UdA, Carlemany i Europea) i en breu n'arribarà una quarta dedicada a l'ensenyament musical. Segons les dades del curs passat, la formació universitària va moure 3.200 alumnes, dels quals un 58% seguien una formació presencial i un 42% virtual.

S’aposta perquè Sant Julià de Lòria esdevingui el paraigües dels conceptes universitat, ciència i tecnologia

Des de l’ACU s’aposta perquè Sant Julià de Lòria esdevingui el paraigües dels conceptes universitat, ciència i tecnologia que tenen una estretavinculació entre ells i que han de ser el motor de la població a mig/llar termini per impulsar empreses i talent en àmbits relacionats amb la ciència ila tecnologia. El logotip està enfocat per transmetre els conceptes de cohesió entre les tres potes: universitat, ciència i tecnologia. Utilitzant el color plata en referència al material noble en contrast amb el color negre per donar una lectura científica en essència i tecnològica en aplicació.

 

Comentaris (1)

Trending