Alta afluència d’escolars a l’stop lab per fer-se els tests per poder anar dilluns al menjador

Alguns pares lamenten que la instal·lació d’Escaldes, on havien anat en primer lloc, ha tancat a mitja tarda per falta de material i això ha generat, també llargues cues a l’antiga plaça de braus

Menors i pares fent cua a la plaça de braus.
Menors i pares fent cua a la plaça de braus.

L’stop-lab de la plaça de braus treballa aquest divendres amb màxima activitat. El motiu? Molts pares de primera ensenyança s’han apropat per fer el primer dels tests d’antígens que, a partir d’ara, s’hauran de fer (dos cada setmana) per poder entrar al menjador o fer activitats extraescolars. Les cues han estat importants, incrementades pel fet que l’ubicat a Escaldes-Engordany ha tancat a les cinc per falta, justament, d’estoc de tests.

La nova normativa sobre el doble cribratge  no entra en vigor fins dilluns, però les primeres proves ja s’han de fer entre aquest divendres i diumenge. En cas contrari, i segons han apuntat a Altaveu alguns pares, ja dilluns el menor no podria anar al menjador. Per això, són molts els que ja s’han dirigit a la plaça de braus.

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, a la compareixença d'avui.

Relacionat

Vilarrubla defensa el doble cribratge com l’única forma de mantenir escoles obertes

La instal·lació registra llargues cues, principalment de menors. A més, en alguns casos, doble. La primera, per fer-se la prova en si. La segona, per recollir el resultat i el document que demostra que l’han superat amb èxit.

Un fet que ha acabat incrementant l’afluència a la plaça de braus és que l’altre stop lab situat al centre del país, el d’Escaldes-Engordany, ha acabat tancant d’hora. Així ho han relatat alguns dels pares. “Hem anat i ens han dit que s’han quedat sense test d’antígens, que s’han exhaurit i que ja fins demà no ens poden atendre”, han relatat.

Per això, i vist que en alguns casos no era tan senzill poder-se escapar de la feina per anar dissabte o diumenge, alguns dels pares s’han hagut de moure cap a Andorra la Vella. A les dependències de la plaça de braus els ha tocat tenir paciència i esperar. Alguns d’ells no han amagat que no acaben de trobar gaire sentit a la proposta del doble cribratge, defensada a capa i espasa per la ministra, Ester Vilarrubla aquesta tarda.

Comentaris (13)

Trending