Vilarrubla defensa el doble cribratge com l’única forma de mantenir escoles obertes

En resposta als dubtes de pares i professors, la ministra d’Educació ha posat de manifest que el principal objectiu és el de continuar amb l’activitat lectiva amb la major normalitat i que paralitzar-la per complet hagués sigut “la decisió més ràpida”

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, a la compareixença d'avui.
La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, a la compareixença d'avui. SFGA

Fa una setmana que es van implantar noves mesures per als centres educatius, i tant els pares com el professorat ha mostrat els seus dubtes sobre la seva eficàcia. Sobretot, pel que fa al doble cribratge dels nens que hagin d’acudir al menjador i les activitats extraescolars. La ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, ha defensat que és l’única manera de no optar per la solució “més ràpida”, que seria tancar les escoles directament i avançar les vacances de Nadal.

Vilarrubla ha tractat de relaxar les queixes i recels que s’han alçat en agrupacions de pares, i que també van fer públics ahir el Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP). Malgrat aquesta darrera carta escrita pels docents, la ministra ha afirmat que les mesures “han estat ben rebudes” generalment pel professorat. Aquesta percepció de la ministra seria molt diferent de l’expressada ahir pel SEP i per treballadors dels centres, que ahir van expressar tot just el sentiment contrari. Existeixen molts dubtes sobre l’efectivitat, i sobretot, sobre la seva aplicació a escoles on la situació és més complicada que a altres.

Test ràpid d'antígens.

Relacionat

Pares d’escolars de primària reclamen alternatives al doble cribratge

Però, Vilarrubla ha apuntat a diverses frases de l’escrit publicat pel SEP, i les quals, ha afirmat “les comparteixo al 100%”. Així, ha explicat que “ells estan preocupats per l’escolaritat, i per aquest mateix motiu hem fet aquests esforços, si no hagués estat més ràpida la decisió de tancar els centres educatius”. Fent palès així que l’objectiu principal de restriccions, cribratges i tancament d’aules amb criteris diferents als que hi havia fins ara estan pensades amb l’objectiu de no haver de paralitzar l’activitat educativa.

Un moment de la reunió entre la ministra i la secretària d'Estat i la junta del SEP.

Relacionat

El sindicat dels docents alerta que hi ha més problemes amb la Covid a secundària que a primària

En aquest sentit, Vilarrubla ha afirmat que s’espera poder frenar els contagis en els deu dies que queden fins a les vacances de Nadal. “Tots els centres educatius estan fent un gran esforç per adaptar-se a la logística”, ha assegurat, “esperem que la decisió de tornar a posar moltes barreres contra el virus doni efecte i ajudi a disminuir aules tancades”. Aquest matí, la ministra ha visitat l’Stop Lab d’Escaldes-Engordany, i ha explicat que hi havia una gran quantitat de nens i nenes fent-se el cribratge, “és un gest de solidaritat”, ha puntualitzat. A més, ha volgut refermar que n’és conscient que “les mesures tenen inconvenients com aquests, però s’ha de mirar des del punt de vista positiu”.

Comentaris (13)

Trending