El sindicat dels docents alerta que hi ha més problemes amb la Covid a secundària que a primària

Els treballadors de l’ensenyament asseguren que les noves mesures encaminades a contenir els contagis “no han gaudit d’una bona rebuda”

Un moment de la reunió entre la ministra i la secretària d'Estat i la junta del SEP.
Un moment de la reunió entre la ministra i la secretària d'Estat i la junta del SEP. SFGA

El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) alerta que, en relació amb el personal educatiu, hi ha molt més problema de contagis a la secundària que a la primera i assegura que les mesures anunciades dimarts al vespre pel Govern i que han d’entrar en vigor dilluns “no han gaudit d’una bona rebuda per part dels treballadors i treballadores”.

En un comunicat, el SEP recora que “la situació a les escoles del país, en general, no és homogènia” perquè “tenim centres sense cap aula confinada, d’altres entre una i tres aules i, d’aquestes, la majoria són de primera ensenyança”. Aclareixen que “en alguns casos senten pressió per part de les famílies amb neguits sobre la situació davant un possible confinament”. No obstant, “en els centres de primera ensenyança no és tan gran el nombre de personal de baixa o confinat com ho és a segona ensenyança”.

En aquest sentit, el sindicat dels docents avisa que “un dels centres que pateixen” per l’elevat nombre de professionals que no poden acudir a les aules és l’Escola andorrana de Segona i de Primera Ensenyança d’Encamp. “La visió és que es fa difícil el normal seguiment de les classes i, alhora, de les noves mesures decretades el passat 8 de desembre (hauria de ser el 7) que, en general, n han gaudit d’una bona rebuda per part dels treballadors i treballadores”.

El SEP encara hi afegeix que “la visió és general ja que cada centre té les seves peculiaritats i especificitats. Si bé és cert que en tots els centres hi ha alumnes positius, no en tots hi ha aules confinades, en aquest sentit enfoquem la rebuda de les noves mesures ja que en els propers dies la situació canviarà degut a la seva aplicació als centres del país”.

Comentaris (3)

Trending