Pares d’escolars de primària reclamen alternatives al doble cribratge

Un grup de progenitors organitzats al tomb d'un col·lectiu que dóna suport al moviment antivacunes porta les noves mesures al Raonador del Ciutadà en considerar-les “un tancament encobert” de centres escolars amb els perjudicis que això portarà per a moltes famílies

Test ràpid d'antígens.
Test ràpid d'antígens. arxiu

Pares d’estudiants de primera ensenyança consideren manifestament injustes les noves mesures dictades pel Govern per intentar contenir els contagis en l’àmbit escolar. Reclamen alternatives al doble cribratge que s’ha imposat per poder acudir al menjador i a les activitats extraescolars que es puguin mantenir obertes i denuncien que confinar aules a partir del primer positiu és, al cap i a la fi, “un tancament encobert” de centres escolars amb els perjudicis que això pot comportar a moltes famílies.

De fet, hi ha un ampli grup de progenitors, organitzat al tomb del grup denominat Pares Units, que donen suport al moviment antivacunes, que ha fet arribar una comunicació al Raonador del Ciutadà -sempre la mateixa però enviada per diverses persones- amb la voluntat de denunciar la situació. Sobre el doble cribratge amb antígens consideren que “molts pares veuen aquesta mesura i la realització d’aquests tests, mesures invasives per als nostres infants”. Malgrat que voldrien plantar-se i refusar-los, consideren que ara mateix no tenen alternativa i “molts hauran d’acceptar-ho forçosament ja que no podran deixar els seus fills sense menjador”.

“Moltes famílies estan avui preocupades per l’escolaritat dels seus fills i veuen que sense aquestes alternatives hauran de sacrificar molts àmbits de la seva vida afectant greument el seu sostén econòmic” 

El pares, que lamenten que s’estigui traslladant als infants “tota la responsabilitat de la situació actual” fent creure que són els “únics vectors transmissors” pel fet de no estar vacunats, reclamen que es deixin de privar “de llibertats” els menors i consideren que “el tancament de les aules amb la detecció d’un únic positiu és un confinament i tancament de les escoles de primera ensenyança encobert”. Alhora, recorda que l’increment de tests és enfilar-se en una roda molt perillosa, “cíclica”, atès que es detectaran més i més positius i això farà que s’hagin d’aïllar molts més infants.

Reclamen que es considerin immunitzats els escolars que hagin passat la Covid encara que sigui més enllà dels sis mesos perquè “són minoritaris els nens que es contagien tenint anticossos naturals”. Més encara, segons aquests pares, hi ha infants que han incrementat encara els anticossos a mida que ha anat passant temps des que suposadament van passar la malaltia o des que la van passar si van tenir algun tipus de símptoma, perquè molts d’ells van ser asimptomàtics.

Amb tot, i davant unes proves diagnòstiques que molts menors s’hauran de fer a contracor -“sense alternatives”- i sense que s’accepti la immunitat adquirida més enllà de sis mesos, “moltes famílies estan avui preocupades per l’escolaritat dels seus fills i veuen que sense aquestes alternatives hauran de sacrificar molts àmbits de la seva vida afectant greument el seu sostén econòmic” perquè el confinament dels infants “comportarà el confinament dels pares, que hauran de sacrificar les seves feines, sia a nivell econòmic o en dies de descans”.

Comentaris (10)

Trending