El 60% d’alumnes i personal docent han donat el consentiment per al cribratge

D’entre els més de 2.500 cribrats, hi ha hagut un sol positiu, un mestre que aquest divendres se sotmetrà a les proves pertinents

Alumnes en el seu primer dia de classe, aquest dijous a Santa Coloma.
Alumnes en el seu primer dia de classe, aquest dijous a Santa Coloma. Albert Belis

Cap alumne positiu i només un adult docent. Aquest és el resultat del primer dia de cribratges voluntaris als centres docents, segons ha revelat la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla. Aquest dijous han començat el curs prop de 6.800 alumnes dels 11.000 que ho faran entre divendres i dilluns.

El primer dia d’escola ha deixat xifres esperançadores, almenys pel que fa a les mesures destinades a prevenir contagis a les aules. Així, el 60% d’alumnes i personal docent han donat el consentiment per al cribatge, unes 2.500 persones, entre les quals només s’ha detectat un positiu, un mestre que divendres se sotmetrà a les proves. A partir d’aquí, si es confirma, seguiran els protocols d’aillament i rastreig.

“Ens hem de felicitar per l’alta participació, i cal agrair a les famílies l’esforç de prestar-s’hi, així com la implicació de la Creu Roja i el personal docent; d’aquesta manera, si ens trobem amb algun cas podrem actuar molt ràpidament, amb l’objectiu de recuperar la nova normalitat”, ha afirmat la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, que ha comparegut aquest dijous al vespre per actualitzar les dades del primer dia de curs. Els cribratges es reprendran divendres i dilluns amb els alumnes que s’incorporen a l’aula aquests dies.

Una classe de maternal, a l'escola andorrana de Santa Coloma.

Relacionat

Arrenca un nou curs escolar amb menys mesures restrictives

Segons Vilarrubla, “el que ens agradaria és la màxima normalitat, i de fet ja l’estem tenint amb la presencialitat, tot i que ens falta poder retirar les mascaretes a l’aula i recuperar tot el que teníem, però això dependrà del resultat de les proves i de la participació”. A partir d’aquí, s’anirà analitzant periòdicament si es pot flexibilitzar alguna mesura més. “Ara per ara, l’important és ser estrictes amb les normes, i així ho ha acceptar la comunitat educativa perquè és una aposta que tots la fem de bon grat”, ha assegurat la ministra.

Durant la seva compareixença, i a preguntes dels mitjans de comunicació, s’ha revelat que hi ha mestres i professors que no estan vacunats, al voltant del 30%, una xifra similar al conjunt de la població. Vilarrubla ha explicat que els docents duen mascareta a les aules i confia que en el futur el percentatge vagi augmentant, però ha afirmat que no faran cap acció especial de persuació per a aquest col·lectiu.

Pares i alumnes arriben a l'escola de Santa Coloma a primera hora del matí.

Relacionat

“Torno amb moltes ganes perquè veuré les amigues i continuaré aprenent”

Educació ha explicat que han començat les classes prop de 6.800 alumnes. La xifra s’incrementarà la setmana que ve fins als més d’11.000, segons les dades provisionals, amb l’inici entre divendres i dilluns dels cursos de segona ensenyança, batxillerat i formació professional. Els alumnes de la Universitat d’Andorra també han tornat aquest dijous a les aules.

 

Comentaris

Trending