18 busos reforçaran el transport públic en hores punta amb l’inici del curs escolar

Els vehicles han de donar resposta a l’increment d’usuaris provocat tant per la gratuïtat del servei com pels prop de 2.800 alumnes que s’han tret el carnet del bus jove

Un autobús a la parada de Caldea
Un autobús a la parada de Caldea

El servei de bus es reforçarà amb fins a 18 vehicles extra de cara a l’inici del curs escolar, previst per divendres en el cas de maternal i primària i ja per dilluns en el cas de la resta de nivells. Amb aquest augment, que s’aplicarà durant la franja d’entrada i sortida a les escoles, es vol evitar escenes com les viscudes en anys anteriors. També es té en compte l’increment d’usuaris gràcies a la gratuïtat del transport públic i el fet que el carnet de bus jove el tenen gairebé 2.600 persones.

Així ho ha explicat el secretari d’Estat d’Economia, Èric Bartolomé. La mesura s’ha acordat amb les empreses prestadores del servei, després de fer un estudi conjunt amb les companyies i els ministeris d’Educació i Joventut. Aquests vehicles extra circularan entre de set a nou del matí i de dos quarts de cinc a dos quarts de set de la tarda. En total, quatre hores amb més busos en circulació per poder absorbir tots els usuaris.

El càlcul s’ha fet tenint en compte les primeres dades de la utilització del transport públic arran de la gratuïtat, tot i ser conscients que, amb la finalització de l’estiu aquestes poden variar a l’alça, així com el nombre de persones que s’han tret el bus jove, que substitueix l’antic bus lliure. En concret, 2.580, segons les dades facilitades per Bartolomé. A això s’ha de sumar els posseïdors de l’abonament gratuït. Fins ara, uns 18.000.

La distribució dels 18 vehicles es farà a totes les línies, però no pas de forma uniforme. S’ha analitzat el nombre d’alumnes així com el seu origen i destí. “Prioritzarem, lògicament, els recorreguts cap a Andorra la Vella, on es concentren els centres escolars”, ha apuntat el secretari d’Estat.

Bartolomé ha deixat clar que aquesta és una primera distribució. En principi, és la que s’ha de mantenir al llarg de tot el curs, però aquests primers dies cal comprovar si és l’adequada. “Hem d’analitzar què passa per veure si cal fer alguna adaptació.

Si és necessari, ho farem”, ha assegurat. També ha volgut remarcar que la mesura no suposa cap cos directe pel Govern. Al contrari, entra dins de les obligacions de les adjudicatàries del servei. “Per contracte, han de donar resposta a les necessitats del mercat”, ha recordat.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending