Educació demana la col·laboració activa dels pares en la recerca del cotxe 'espantamenors'

Comentaris

Educació demana la col·laboració activa dels pares en la recerca del cotxe \'espantamenors\'
Educació demana la col·laboració activa dels pares en la recerca del cotxe \'espantamenors\'

El ministeri d’Educació demana la col·laboració activa dels pares en la recerca del sospitós de circular per l’entorn de centres educatius fent propostes poc honestes a menors. La policia continua amb un desplegament superior al normal a les proximitats dels equipaments i zones d’habitual presència d’infants, sense que fins ara s’hagi obtingut cap resultat positiu respecte de l’‘assetjador’, de l’’espantamenors’. La darrera actuació coneguda de l’individu data de dimecres a la tarda, quan hauria pressionat una nena a les proximitats de l’escola Sagrada Família d’Escaldes.

Vista la informació que estan fent circular els col·lectius de pares i mares, i una vegada la policia ha confirmat del tot que les accions del sospitós són reals, el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior a tramés una comunicació a tots els centres escolars tot fent diverses recomanacions i precs. Les escoles, al seu torn, han fet arribar el missatge als pares i a les mares perquè a banda de prendre precaució i mentalitzar els seus fills del mateix, col·laborin també en la recollida de qualsevol dada referent a actituds sospitoses.

De forma directa, el ministeri demana als directors dels centres escolars que “recordin als alumnes les mesures bàsiques de seguretat que han de seguir quan es desplacen fora de l’escola (no pujar a vehicles de desconeguts, no fer cas a les indicacions de persones desconegudes, anar sempre acompanyats d'adults i/o altres menors en la mesura del possible, etc.)”. A partir d’aquí, si mai s’entra en contacte “amb persones sospitoses, el primer adult (pare, professors, etc...) que en tingui coneixement que anoti el major nombre de dades possible (descripció, vehicle, matrícula, etc..) que pugui aportar el nen”.

Educació demana als directors de centres i, per extensió, a tota la comunitat educativa, que “facin arribar a la policia les informacions d’actituds sospitoses que puguin arribar a detectar al moment de constatar-les (telèfon d'emergències 110, com més aviat millor). Informin als pares de la situació i demanin també la seva col·laboració en la detecció de possibles actituds sospitoses”.

El cos de policia ha reforçat la vigilància i treballa activament en la resolució del cas, recorda també el ministeri. Els controls es mantenen aquest divendres sense que hi hagi cap resultat positiu. Tampoc hi ha hagut cap més incidència després de les situacions viscudes a la Margineda, a Sant Julià (escola andorrana) i a Escaldes, al carrer Josep Viladomat i a l’entorn de l’escola confessional Sagrada Família. La recerca compta amb la mobilització d’agents de circulació parroquials i empreses de seguretat privada, tots atents a qualsevol moviment sospitós.

Elements a tenir en compte fins ara

Fins al moment present, en els casos anòmals que s’han detectat hi hauria, aparentment, les següents coincidències:

· un vehicle turisme de format petit (tipus Renault Clio o Citroën C2 sense que el cotxe hagi de ser necessàriament aquest)

· l’automòbil presenta una tonalitat vermellosa (vermell, granat) i d’aparença desgastada (podria ser, simplement, que es tracti d’un color mat i no metal·litzat)

· la matrícula és espanyola, al costat de la placa hi ha la característica lletra E.

· la numeració de la matrícula contindria les xifres 1 i 4, dos números que no necessàriament han d’estar junts o correlatiu.

· fins ara, el cotxe sempre ha tingut un sol ocupant: aparentment un home d’una trentena d’any i de pell morena, fosca.

· sempre que ha pogut s’ha acostat a menors que estaven aïllats d’altres persones.

Comentaris

Trending