Els ‘xiquiparks’ reclamen a Salut el mateix tracte que els esplais o activitats extraescolars

Els empresaris del sector, que en gran part combinen l’activitat infantil amb la llicència de cafeteria, asseguren entendre la situació a nivell general però recorden que amb mesures han de poder mantenir almenys una part de l’oferta

Una 'piscina de boles'.
Una 'piscina de boles'. ARXIU

Els mesos sense facturació passen factura, i mai millor dit, als empresaris de les activitats d’oci infantils. Als establiments lúdics per a infants, els ‘xiquiparks’, que fa dies i setmanes que no poden obrir. Són pocs els locals que es dediquen a aquest sector en el conjunt del país, i poc o molt combinen aquesta activitat amb la llicència de cafeteria. Els empresaris del sector, però, lamenten com pot ser que no se’ls tracti de la mateixa manera -amb el mateix raser- que altres activitats equivalents.

Propietaris de locals que fa mesos que estan tancats asseguren que tenen clar l’impacte de la crisi sanitària. Alhora, però, creuen que essent molt curosos, amb les degudes proteccions i el que escaigui, “hem de poder treballar com ho fan altres activitats”. I en aquest sentit expliquen: “Si un menor va a l’escola amb el seu nucli convivent, perquè una part d’aquest mateix nucli no pot celebrar, per exemple, un aniversari al ‘xiquipark’?”

 “Ens escolten, amb això no tenim cap queixa, fins i tot, creiem, molts dels tècnics ens entenen, però no tenen cap resposta per a donar-nos”

Recorden que espais com els esplais o moltes de les activitats extraescolars continuen en funcionament. I en canvi els seus establiments estan obligats a tancar. Sí o sí. Alguns dels empresaris han acudit al ministeri de Salut en diverses ocasions explicant els seus casos i reclamant una solució. “Ens escolten, amb això no tenim cap queixa, fins i tot, creiem, molts dels tècnics ens entenen, però no tenen cap resposta per a donar-nos”, asseguren.

I més enllà de Salut, després queda la part econòmica, del ministeri d’Economia. En aquest sentit recorden que una cosa són els ajuts anunciats en la teoria i, l’altra, que aquestes prestacions acabin materialitzant-se. Per ara, expliquen alguns dels empresaris, i de fet aquestes veus coincideixen amb la d’empresaris del sector de l’oci nocturn, ara per ara no han arribat aquestes ajudes, agreujant més encara la situació.

Comentaris

Trending