Vuit empreses reben la màxima subvenció d’Actua, que atorga ajuts a mig centenar de projectes

L’agència de promoció econòmica i innovació va rebre 74 peticions, de les quals 23 van ser denegades per incompliment de les bases o esgotament de la partida econòmica prevista

Thierry Bacquey és l'ideòleg d’Escut Security Services.
Thierry Bacquey és l'ideòleg d’Escut Security Services.

Mig centenar d’empreses han estat subvencionades per Actua en el marc del programa d’ajuts per a la petita i mitjana empresa d’Andorra. L’agència de promoció econòmica i innovació va rebre 74 peticions, de les quals 23 van ser denegades per incompliment de les bases o esgotament de la partida econòmica prevista. Vuit companyies rebran la dotació màxima prevista de 6.000 euros, mentre que tres més tindran ajuts de 5.700 euros o una mica més.

Entre empreses destinades al sector el turisme, a la salut i el benestar o gestories, despatxos d’advocats i serveis similars o noves tecnologies sumen pràcticament la meitat de les sol·licituds (36). I més del 70% dels sol·licitants o es dediquen a serveis de suport o a comerç minorista. Les empreses que han rebut la subvenció màxima són Escut Security Services, Epsulum Viatges, Mikka&Vacances, Bit 24, Lausengier, Travel Xperience, ASI i Nueva Era Restauración.

La directora d’Actua Empresa, Judit Hidalgo, ha recordat que “l’objectiu d’aquestes subvencions és facilitar i incentivar que les empreses del país amb més limitacions per accedir a serveis professionals externs puguin contractar-los i, així, professionalitzar-se i anar incorporant la variable de la innovació i de la internacionalització en el seu negoci per ser més competitives i resilients”.

Enguany, el procediment de concessió de les subvencions va ser el de concurrència competitiva, de manera que, un cop tancada la recepció de les sol·licituds, es van avaluar segons els criteris establerts a les bases del programa. L’òrgan col·legiat per a aquestes avaluacions i resolució va ser el consell d’administració d’Actua Empresa. Finalment, gaudiran dels fons els projectes en què s’ha valorat que la subvenció pot tenir més impacte tant en l’empresa com en el país.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending